Υπολογίστε μόνοι σας την επιδότηση του «Εξοικονομώ κατ οίκον» - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Υπολογίστε μόνοι σας την επιδότηση του «Εξοικονομώ κατ οίκον»
Τεράστιο ενδιαφέρον καταγράφεται στις αιτήσεις για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ' Οίκον» που ήδη έτρεξε σε περιφέρειες της χώρας. 
 
Σειρά παίρνει τη Δευτέρα η Αττική και ακολουθούν την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου Κρήτη και Νότιο Αιγαίο και την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου η Δυτική Μακεδονία.

Όσοι… προλάβουν, θα εξασφαλίσουν και επιδότηση που μπορεί να φτάσει στο 70% αλλά και ένα άτοκο δάνειο. Τι σημαίνουν όμως όλα αυτά στην πράξη; 

Πώς μπορείτε να υπολογίσετε το τελικό ποσό που θα σας κοστίσει η ανακαίνιση του σπιτιού σας και να φτιάξετε το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής; Η απάντηση έρχεται με τρία κλικ.

Το τελικό κόστος της ανακαίνισης εξαρτάται από το ποσό που θα επιλέξετε να επενδύσετε -250 ευρώ ανά τετραγωνικό χωρίς το συνολικό ποσό να μπορεί να ξεπεράσει τα 25.000 ευρώ- από την επιδότηση που θα σας εγκρίνει το σύστημα (η οποία με τη σειρά της εξαρτάται από το εισόδημα) και φυσικά από το αν θα πάρετε το άτοκο δάνειο που προβλέπεται (κάτι που σας συμφέρει με την έννοια ότι θα αντλήσετε ρευστότητα από το τραπεζικό σύστημα χωρίς κόστος ανεξάρτητα από το εισόδημά σας).

Ο υπολογισμός μπορεί να γίνει πολύ εύκολα με λίγα κλικ. Θα δηλώσετε το ατομικό και οικογενειακό εισόδημά σας, τον αριθμό των παιδιών (καθώς και από αυτό εξαρτάται το ποσό της επιδότησης) αλλά και το αν θα πάρετε άτοκο δάνειο και για πόσα χρόνια. Η απάντηση θα εμφανιστεί αυτόματα στην οθόνη ως εξής:
  • Με ατομικό εισόδημα 10.000 ευρώ, οικογενειακό εισόδημα 15.000 ευρώ και 2 παιδιά, δικαιούστε επιδότηση 70%. Για επένδυση ύψους 25.000 ευρώ θα λάβετε επιδότηση 17.500 ευρώ, ενώ το άτοκο δάνειο μπορεί να φτάσει στα 7.500 ευρώ το οποίο μπορεί να αποπληρωθεί σε 4έτη με 157 ευρώ τον μήνα.
  • Με ατομικό εισόδημα 20.000 ευρώ, οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ και 1 παιδιά, δικαιούστε επιδότηση 45%. Για επένδυση ύψους 18.000 ευρώ θα λάβετε επιδότηση 8.100 ευρώ ενώ το άτοκο δάνειο μπορεί να φτάσει στα 9.900 ευρώ το οποίο μπορεί να αποπληρωθεί σε 4έτη με 207 ευρώ τον μήνα.
Για να λάβετε την απάντηση με βάση τα δικά σας δεδομένα, κάντε κλικ εδώ