Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Θέρμης : Η τοποθέτησή μας στο πρώτο Δ.Σ. υπέρ του Ν. «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ» - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Θέρμης : Η τοποθέτησή μας στο πρώτο Δ.Σ. υπέρ του Ν. «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ»

νεο Δημοτικο Συμβουλιο Δήμου Θέρμης
 
 
Πραγματοποιήθηκε το πρώτο δημοτικό συμβούλιο με αποκλειστικό, βάσει νόμου, θέμα την ανάδειξη προεδρείου και εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών μελών οικονομικής επιτροπής και επιτροπής ποιότητας ζωής.  Τοποθετηθήκαμε στο δημοτικό συμβούλιο,πριν την έναρξη των αρχαιρεσιών, σχετικά με την τροποποίηση του «Κλεισθένη», του νόμου που θέσπισε ως εκλογικό σύστημα για τις δημοτικές εκλογές και τις εκλογές των επιτροπών της τοπικής αυτοδιοίκησης την απλή αναλογική (το δημοκρατικότερο εκλογικό σύστημα που αντιμετωπίζει ισότιμα όλες τις ψήφους). 

Του νόμου με τον οποίο εξέλεξαν οι ψηφοφόροι ανά την Ελλάδα τους αιρετούς τους, αλλά που τελικά μετά τις εκλογές τροποποιήθηκε με νεότερο νομοθέτημα, ώστε με άλλη αναλογία μελών (από αυτήν που προβλεπόταν αρχικά) μεταξύ πλειοψηφούσας και λοιπών παρατάξεων να συστήνονται οι επιτροπές (στην περίπτωση του Δήμου μας τα μέλη της διοικούσας παράταξης της Οικονομικής Επιτροπής και της Ποιότητας Ζωής θα ήταν 5 ενώ μετά την τροποποίηση του νόμου είναι 6 στα 9).

Του νόμου που ενώ έδινε στους προέδρους των τοπικών συμβουλίων την αρμοδιότητα ψήφου για τα θέματα του προϋπολογισμού που αφορούσαν τους πόρους τους, μετά την τροποποίησή του η αρμοδιότητα έγινε απλή εισήγηση -προφανώς για να μην πάρουν θάρρος οι τοπικές κοινωνίες και για να διατηρηθούν τα δημαρχοκεντρικά μοντέλα διοίκησης- .

Η τροποποίηση του «Κλεισθένη» μετά τις εκλογές του Μαΐου, αλλοιώνει τη βούληση των ψηφοφόρων και είναι πράγματι θλιβερό που δεν δόθηκε η ευκαιρία στην απλή αναλογική να δοκιμαστεί πρώτα στην πράξη και μετά να επέμβει ο νομοθέτης με τυχόν τροποποίηση. Είναι κρίμα που το εκλογικό σύστημα, με το οποίο εκλέγει η Ευρώπη την τοπική αυτοδιοίκηση, το καταδικάσαμε στο όνομα της κυβερνησιμότητας. Είναι κρίμα που υποτιμήσαμε τους εαυτούς μας ως ανίκανους για συνεργασίες παρά τον κοινό μας στόχο: το καλό της τοπικής κοινωνίας.

Παραθέτουμε στη συνέχεια το εκλεγμένο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου και τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη των Επιτροπών. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία ! Η παράταξή μας είχε το δικαίωμα εκλογής του αντιπροέδρου και από ένα τακτικό και αναπληρωματικό μέλος σε κάθε
επιτροπή:

-Προέδρος Δημοτικού Συμβουλίου: Τιτέλης Κωνσταντίνος, Αντιπρόεδρος: -Πράτανος Απόστολος,
-Γραμματέας: Γραικός Κωνσταντίνος .
-Οικονομική Επιτροπή, έξι τακτικά μέλη: Ζελιλίδης Δαμιανός, Καρκατζίνος Νικόλαος, Λιάντας Δημήτριος, Αγοραστούδη Ευγενία, Φωτιάδης Σάββας, Μπίκος Νικόλαος.
-Έξι αναπληρωματικά μέλη: Σαμαράς Σωκράτης, Γαντάς Σπυρίδων, Χατζηδημητρίου Φανή, Τσιφτελίδου Άννα , Φάσσας Χρήστος, Μαλικάς Ευριπίδης.
-Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, έξι τακτικά μέλη: Γαντάς Σπυρίδων, Σαμαράς Σωκράτης, Χατζηδημητρίου Φανή, Τσιφτελίδου Άννα, Καπουσούζη Καραγιαννίδου Μαριάνθη (Μαριάννα), Μαλικάς Ευριπίδης.
-Έξι αναπληρωματικά μέλη ανά παράταξη: Καρκατζίνος Νικόλαος, Ζελιλίδης Δαμιανός, Λιάντας Δημήτριος, Χίνη Δήμητρα, Γκοστίλης Βασίλειος, Μπίκος Νικόλαος.

Δείτε περισσότερα : 
νεο Δημοτικο Συμβουλιο Δήμου Θέρμης