Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός δυνατού ανθρώπου; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός δυνατού ανθρώπου;


Απάντηση σε αυτό το ερώτημα θέλησε να δώσει μια έρευνα που διεξήχθη στη Μεγάλη Βρετανία.

Η ευσπλαχνία έχει μεγαλύτερη αξία από τη σωματική διάπλαση, σύμφωνα με βρετανική δημοσκόπηση για την έννοια της «πραγματικής δύναμης», την οποία επικαλείται η Independent.

Σύμφωνα με νέο γκάλοπ, δυνατός άνθρωπος είναι αυτός που παραδέχεται τα λάθη του, ζητά βοήθεια όταν τη χρειάζεται και είναι ευγενικός ακόμα και όταν κάποιος είναι αγενής ή επιθετικός μαζί του.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 2.000 Βρετανοί ενήλικες, από τους οποίους το 43% χαρακτήρισε μια πράξη ευγένειας ως σημάδι δύναμης, ενώ μόνο το 10% θεώρησε τα μπράτσα ένδειξη δύναμης.

Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά της πραγματικής δύναμης συμπεριλήφθηκαν το να είναι κανείς υποστηρικτικός, το να μπορεί να βάλει τα προβλήματά του στην άκρη για να βοηθήσει τους άλλους, το να καταγγέλλει την κακομεταχείριση των άλλων.

Η κλινική ψυχολόγος Έμμα Γρέι θεωρεί ελπιδοφόρο το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας και υπογραμμίζει ότι η συμπόνια, η ευσπλαχνία και οι πράξεις ευγένειας δεν πρέπει να περνούν απαρατήρητες. Η ίδια προσθέτει ότι όταν είμαστε ευγενικοί απελευθερώνονται ορμόνες ωκυτοκίνης, ενδορφίνες και σεροτονίνη που μας κάνουν να αισθανόμαστε καλύτερα.

Ποιος είναι ο ορισμός του δυνατού ανθρώπου

Η δημοσκόπηση αυτή, που διεξήχθη από το δημιουργό αποσμητικών και αντιιδρωτικών «Soft & Gentle», έδειξε ότι τα τρία τέταρτα των συμμετεχόντων θεωρούσαν πως το να κάνεις ευγενικές πράξεις σε κάνει δυνατότερο άτομο. Παράλληλα, οι μισοί συμμετέχοντες πίστευαν ότι ενυπάρχει δύναμη στην ειλικρίνεια και το 48% ότι το να ζητάς συγγνώμη για ένα λάθος είναι επίσης ένδειξη δύναμης.

Οι συμμετέχοντες δήλωσαν επίσης ότι είναι εννιά φορές πιο πιθανό να κρίνουν το αν κάποιος είναι δυνατός με βάση το χαρακτήρα παρά με βάση τη σωματική του διάπλαση. 

Επιπρόσθετα, τέσσερις στους 10 έκαναν μια ευγενική πράξη τουλάχιστον μια φορά τη μέρα, 8 στους 10 έλεγαν πως το να είναι ευγενικοί τούς κάνει να νιώθουν πιο ευτυχισμένοι και έξι στους 10 δήλωναν πως είναι δύσκολο να είναι κανείς ευγενικός σε αυτόν τον κόσμο που γίνεται όλο και πιο σκληρός.

Τέλος, παρουσιάζει ενδιαφέρον ότι το ένα τέταρτο των συμμετεχόντων θεωρούσε πως ανεξάρτητα από το αν η ευγένεια θεωρείται ένδειξη δύναμης, αυτή δεν τους έχει βοηθήσει στη ζωή τους.


Πηγή: iefimerida.gr