Πώς θα αντιμετωπίσετε τις πανάδες στο πρόσωπο; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πώς θα αντιμετωπίσετε τις πανάδες στο πρόσωπο;


Πρόκειται γι’ αυτές τις σκουρόχρωμες κηλίδες, που εμφανίζονται στα μάγουλα, στο μέτωπο, στο άνω χείλος, στο πιγούνι ή στο λαιμό.

Οι πανάδες ή μελάσματα αποτελούν τον τρόμο και το φόβο των γυναικών, ειδικά τις ηλιόλουστες ημέρες, αφού ο ήλιος ενοχοποιείται για την εμφάνισή τους. Τις περισσότερες φορές, οι πανάδες έχουν διάμετρο μεγαλύτερη από ένα εκατοστό και δεν προκαλούν αλλοίωση στην υφή του δέρματος.

Μάλιστα οι δερματολόγοι εξηγούν ότι οφείλονται σε:
  • Έκθεση στον ήλιο
  • Εγκυμοσύνη
  • Αντισυλληπτικά χάπια
  • Κληρονομική προδιάθεση
  • Ορμονική διαταραχή
  • Χρήση για μεγάλο διάστημα ορισμένων φαρμάκων, που αυξάνουν την ευαισθησία του δέρματος στον ήλιο

Αντιμετώπιση

Για να απαλλαγείτε από τις πανάδες μπορείτε να κάνετε τις ειδικές θεραπείες που θα σας συστήσει ο δερματολόγος ή να ξεκινήστε κάποια τοπική αγωγή, δηλαδή με κάποια κρέμα αποχρωματισμού.

Καθαρισμός προσώπου

Ρόλο κλειδί παίζει ο συστηματικός καθαρισμός του προσώπου ώστε να απομακρύνεται η λιπαρότητα από το δέρμα. Επίσης, η απολέπιση του προσώπου μία με δύο φορές την εβδομάδα ώστε να απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να καθαρίζουν οι πόροι.

Αν και υπάρχουν ειδικές κρέμες και χημικά πίλινγκ που υπόσχονται την απομάκρυνση των πανάδων, να θυμάστε ότι η οριστική εξάλειψή τους είναι δύσκολη και θέλει αρκετό χρόνο.

Εάν έχετε ανοιχτό φωτότυπο, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα και τεχνικές θα απαλλαγείτε τελείως. Πιο δύσκολες περιπτώσεις είναι αυτές των σκουρόχρωμων επιδερμίδων, όπου η απόλυτη ίαση είναι αδύνατη, αλλά είναι δυνατή η καλυτέρευση της εικόνας.


Πηγή: healthreport.gr