Η άγνωστη φυλάκιση του Θανάση Βέγγου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η άγνωστη φυλάκιση του Θανάση Βέγγου

Στις 3 Ιουλίου του 1982 οι αναγνώστες των εφημερίδων ξύπνησαν με την είδηση της σύλληψης του Θανάση Βέγγου και της κράτησής του στο αστυνομικό τμήμα. 

Ο λόγος ασυνήθιστος για μας, αλλά όχι και για εκείνη την εποχή που ανθούσαν οι πειρατικοί ραδιοσταθμοί στην πρωτεύουσα.

Όπως αναφέρει το Oneman, διάφοροι ερασιτέχνες έσπαγαν το κρατικό μονοπώλιο του ραδιοφώνου και εξέπεμπαν από δωμάτια και ταράτσες, με δικούς τους πομπούς, κάτι που θα έχεις δει και στην ταινία του Ψάλτη που έπαιξε μάπες με τον Γαρδέλη.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την Απογευματινή εκείνης της εποχής, ο Θανάσης Βέγγος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με την κατηγορία για "διαφήμιση μέσω παρανόμου ραδιοσταθμού". Η ρεπόρτερ Γωγώ Ζαββού που κάλυψε το ρεπορτάζ το μακρινό 1982 τον είδε "αξύριστο, ταλαιπωρημένο, αλλά και κεφάτο", και κατέγραψε τα παρακάτω του λόγια.

"Ήταν στις 6 τα χαράματα προχθές, όταν άκουσα να κτυπούν δυνατά την πόρτα του διαμερίσματός μου. Σαν... σούστα πετάχτηκα από το κρεββάτι μου. (...) Ανοίγω την πόρτα και τι να δω; Επτά αστυνομικοί μαζί με τον εισαγγελέα κ. Βασιλάκη μου είπαν: "Ντυθείτε και ακολουθείστε μας στο τμήμα. Είστε υπό κράτηση". (...) 


Από το σούσουρο ξύπνησε όλο το τετράγωνο και αναστατώθηκε η γειτονιά: 'Άντε τώρα να τους πεις ότι δεν έχω κάνει έγκλημα. Και πώς θα πείσω τη γυναίκα μου ότι δεν με έπιασαν για χαρτοπαιξία";

Διάβασε το ρεπορτάζ που ακολουθεί:
Όπως θα πρόσεξες και πιο πάνω η δίκη αναβλήθηκε, οπότε το σίριαλ συνεχίστηκε τη Δευτέρα. Έτσι, την επόμενη ημέρα, δηλαδή την Τρίτη, η 'Απογευματινή' συνέχισε το ρεπορτάζ απ' τις δκαστικές αίθουσες, δίνοντας μεγάλη σημασία στην αγάπη του κόσμου.

"Θανάση είσαι αθώος... Είσαι λεβέντης. Γιατί να ταλαιπωρείσαι; Σε θέλουμε στο θέατρο και όχι στο... σκαμνί", διαβάζουμε ότι του φώναζαν.

"Εκείνος προσπαθούσε να τους ξεφύγει. 'Καλοί μου άνθρωποι, αφήστε με στην... ταλαιπωρία μου. Δεν έκανα έγκλημα...'".

Για την ιστορία να πούμε ότι η δίκη πάλι αναβλήθηκε παρά τις έντονες αντιρρήσεις του τεράστιου κωμικού.