Τρικ μαγειρικής: Το κόλπο για να μην κολλήσει το ψάρι στη σχάρα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τρικ μαγειρικής: Το κόλπο για να μην κολλήσει το ψάρι στη σχάρα

Ψητό ψάρι στη σχάρα

Ψάρι. Τροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, υψηλής διατροφικής αξίας και νόστιμη. Αλλά μπελαλίδικη στο μαγείρεμα. 
Οσο ωραίο μπορεί να είναι ψάρι, τόση κούραση κρύβει η προετοιμασία του. Το μαγείρεμά του. Και αν αφήσουμε στην άκρη τις μυρωδιές, η μεγαλύτερη δυσκολία που παρουσιάζει το ψήσιμο του ψαριού (δείτε τα 6 πιο υγιεινά) είναι το πώς θα καταφέρεις να το βγάλεις... αλώβητο από τη σχάρα.

Τα πράγματα δεν είναι εύκολα και σίγουρα το κολημμένο ψάρι στη σχάρα είναι κάτι που έχουν αντιμετωπίσει όλοι όσοι έχουν προσπαθήσει να φτιάξουν ψάρι ψητό. Υπάρχει όμως ένα κολπάκι που βοηθά να αποφευχθεί αυτή η... δυσάρεστη εξέλιξη.

Το κόλπο για να μην κολλάει το ψάρι στη σχάρα
Ποιο είναι το κόλπο αυτό; Να μην βάλετε απευθείας στη σχάρα το ψάρι (δείτε μια συνταγή για ψάρι ψητό). 

Πριν το βάλετε στη σχάρα, να απλώσετε φέτες λεμονιού στη σχάρα και να τοποθετήσετε το ψάρι πάνω στα κομμένα λεμόνια. 

Με αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κολλήσει το ψάρι σας, αφενός και αφετέρου θα του δώσετε αυτομάτως μια υπέροχη γεύση. 

Και φυσικά για να ψήσετε το ψάρι με αυτόν τον τρόπο δεν είναι ανάγκη να το βάλετε στη σχάρα αλλά και στο ταψί, ή στην ψηστιέρα...



 iefimerida.gr