Κοινωνικό πείραμα που σοκάρει: 6χρονο αγόρι στέκεται μόνο του, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται (vid) - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κοινωνικό πείραμα που σοκάρει: 6χρονο αγόρι στέκεται μόνο του, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται (vid)



Είναι γεγονός οτι οι ανθρώπινες ευαισθησίες για πολλούς λόγους έχουν χαθεί στις μέρες μας, με αποτέλεσμα είτε να αδιαφορούμε, είτε να μην αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα κάποιων καταστάσεων. Ακόμα και αν μιλάμε για μικρά, ηλικίας 6 ετών...
Αυτό ήταν το σοκαριστικό αποτέλεσμα ενός κοινωνικού πειράματος που έλαβε χώρα σε έναν από τους κεντρικού δρόμους της Αυστραλίας, στο Mall του Μπρίσμπεϊν.

Το concept της «Key Assets» που παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Today», ήταν το εξής... Ο μικρός Έιντεν να κάτσει μόνος του, δείχνοντας χαμένος, προκειμένου να μετρηθούν οι αντιδράσεις του κόσμου.

Το αποτέλεσμα ήταν τουλάχιστον ανησυχητικό για το που οδεύουμε ως κοινωνία...

Παρά το γεγονός οτι ένα παιδί σε αυτή την ηλικία ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να στέκεται μόνο του, με το όλο σκηνικό να κάνει μπαμ οτι κάτι δεν πάει καλά με τον μικρό και πως κάτι του έχει συμβεί,

Στα 45 λεπτά που έμεινε εκεί, αν και πέρασαν γύρω του εκατοντάδες άτομα, μόλις 7 σταμάτησαν να τον βοηθήσουν, 6 γυναίκες και μόλις 1 άνδρας.

«Νομίζω οτι είμαστε τόσο απασχολημένοι με τις δουλειές μας που πολλές φορές δεν βλέπουμε και δεν ακούμε τα παιδιά. Είναι ευθύνη όλων μας να προστατέψουμε τα παιδιά», είπε ο Ρομπ Ράιν της οργάνωσης που έκανε το συγκεκριμένο πείραμα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό, του 7% των παιδιών παγκοσμίως, χάνοντας από τους γονείς τους σε κάποια φάση μέχρι την εφηβεία. Κάτι που αποτελεί τρομακτική εμπειρία για τα ίδια.