4 τρόποι για να προστατέψετε τον οργανισμό σας από τις φθινοπωρινές ιώσεις - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

4 τρόποι για να προστατέψετε τον οργανισμό σας από τις φθινοπωρινές ιώσειςΤο φθινόπωρο αυξάνεται, λόγω των ασταθών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, ο κίνδυνος των ιώσεων.


Οι περισσότερες ιώσεις μεταδίδονται με άμεση επαφή ή αερογενώς (με σταγονίδια που «εκπέμπουν» οι ασθενείς με την αναπνοή τους, το φτέρνισμα ή το βήχα) και σπανιότερα με άλλες οδούς.

Οι τρόποι προφύλαξης από τις ιώσεις βασίζονται σε υιοθέτηση υγιεινού τρόπου ζωής και σε μέτρα πρόληψης.

Δείτε παρακάτω τέσσερις τρόπους για να μην αρρωστήσετε το φθινόπωρο.
  1. Αποφύγετε τον κλιματισμό: Ο ασταθής καιρός του φθινοπώρου μάς αφήνει εκτεθειμένους σε ιώσεις και κρυολογήματα, ενώ το κλιματιστικό επιδεινώνει την κατάσταση. Αυτό συμβαίνει γιατί τα αιμοφόρα αγγεία της μύτης και του λαιμού εκτίθενται σε ξηρό περιβάλλον με αποτέλεσμα τη μειωμένη ροή αίματος στην περιοχή. Κάτι τέτοιο αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό.
  2. Μην εξαντλείστε: Οι ψυχολόγοι αναφέρουν ότι η επιστροφή στην καθημερινότητα από τις διακοπές πρέπει να γίνεται σταδιακά, δίνοντας χρόνο στο σώμα και στο μυαλό να προσαρμοστεί. Αποφύγετε την έντονη άσκηση για να μην εξαντλήστε το σώμα σας και για να μην είστε επιρρεπείς σε ιώσεις.
  3. Δώστε σημασία στα συμπτώματα: Αρκετοί αναφέρουν ότι οι ιώσεις του φθινοπώρου τούς κάνουν να αισθάνονται περισσότερο αδύναμοι και εξαντλημένοι και ο λόγος μπορεί να είναι οι απότομες αλλαγές του καιρού, στις οποίες το σώμα προσαρμόζεται σταδιακά.
  4. Μήπως είναι αλλεργία; Οι άνθρωποι συχνά παρερμηνεύουν τις εποχικές ιώσεις με τις εποχικές αλλεργίες, περιμένοντας απλά να περάσουν. Τα συμπτώματα των αλλεργιών, ωστόσο, διαρκούν από εβδομάδες έως μήνες αναλόγως το περιβάλλον στο οποίο ζει το άτομο. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να δίνετε την απαραίτητη προσοχή στα συμπτώματα και να αναζητάτε θεραπεία.


Πηγή: rd.com, onmed.gr