Το πρόγραμμα του 1ου Φεστιβάλ Αίγειου και Πρόβειου Κρέατος και Τοπικών Προϊόντων - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

xxx

Το πρόγραμμα του 1ου Φεστιβάλ Αίγειου και Πρόβειου Κρέατος και Τοπικών Προϊόντων



Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το 1ο Φεστιβάλ Αίγειου και Πρόβειου Κρέατος και Τοπικών Προϊόντων


Το 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Αίγειου και Πρόβειου Κρέατος και Τοπικών Προϊόντων διοργανώνεται στα Βασιλικά του Δήμου Θέρμης, από τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2019, από το Δήμο Θέρμης, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας και την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τη συνεργασία του Εργαστηρίου Ζωοτεχνίας του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το εν λόγω φεστιβάλ στοχεύει στη δημιουργία υποδομών και προϋποθέσεων για την αποτελεσματικότερη μελλοντική σύμπραξη όλων των εμπλεκόμενων στην αλυσίδα παραγωγής του αίγειου και πρόβειου κρέατος: παραγωγών, επιχειρήσεων και φορέων. 


Άμεση επιδίωξη και προτεραιότητα του φεστιβάλ είναι η δημιουργία δικτύου επικοινωνίας και ανταλλαγής πληροφοριών σχετικά με τη βιωσιμότητα, τις προκλήσεις και την εμπορικότητα των τοπικών προϊόντων της περιοχής.

Επίσης, το φεστιβάλ αποσκοπεί στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης του καταναλωτικού κοινού προς την ποιότητα των ντόπιων τροφίμων, αναδεικνύοντας τις αξίες του ελληνικού κρέατος και των τοπικών προϊόντων, καθώς επίσης και τα διάσημα οπωροκηπευτικά της περιοχής των Βασιλικών. 



Η γνώση και η ολοκληρωμένη ενημέρωση για την προέλευση και τους τρόπους παραγωγής δίνουν στους καταναλωτές τη σιγουριά και στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους τη δύναμη για την υποστήριξη του ποιοτικού ελληνικού κρέατος και των τοπικών προϊόντων της αγροδιατροφής.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα παραγόμενα τοπικά προϊόντα και να δοκιμάσει εδέσματα με βάση το αίγειο και το πρόβειο κρέας. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα επιδειχθούν οι κοπές και τα κομμάτια στα οποία τυποποιείται το πρόβειο και το αίγειο κρέας και θα συζητηθούν οι τρόποι μαγειρέματος που ταιριάζουν στο κάθε κομμάτι. 


Παράλληλα, οι επισκέπτες θα ακούσουν ειδικούς να συζητούν για το ντόπιο κρέας, ενώ θα γνωρίσουν και θα γευθούν προϊόντα του, μαγειρεμένα παραδοσιακά από παλαιότερες μαγείρισσες των Βασιλικών, αλλά και σύγχρονα από τους αρχιμάγειρους της ελληνικής γαστρονομίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του φεστιβάλ: Στον κ. Στυλιανό Βογιατζή (τηλ. 6995 736886), στην κ. Σοφία Ουργατζίδου (τηλ. 6937 175225) και την κ. Όλγα Γιαννιού (τηλ. 6936 809182).



Το πρόγραμμα :
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.