Το πιο διάσημο κοκτέιλ στον κόσμο με το… κομμένο δάχτυλο από το 1920 - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Το πιο διάσημο κοκτέιλ στον κόσμο με το… κομμένο δάχτυλο από το 1920
Όσοι πίνουν από το ποτό με το κομμένο δάχτυλο, γίνονται αμέσως μέλη του κλαμπ «Σόουρτο κοκτέιλ» που αριθμεί πάνω από 100.000 μέλη από όλον τον κόσμο. 
Η πόλη Ντόσον στον Καναδά, είναι ένα από τα πιο περίεργα μέρη που υπάρχουν. Σε αυτή την πόλη μπορείτε να βρείτε το κοκτέιλ Σόουρτο (Sourtoe), το οποίο περιέχει ένα ταριχευμένο ανθρώπινο δάχτυλο ποδιού.

Το συγκεκριμένο κοκτέιλ εφευρέθηκε το 1973 και από τότε αποτελεί παράδοση στην πόλη Ντόσον. Η ιστορία του κοκτέιλ εντοπίζεται γύρω στο 1920, όταν το μεγάλο δάχτυλο του δρομέα Λούι Λίνκεν πάγωσε, όταν εκείνος και ο αδερφός του έτρεξαν σε μια χιονοθύελλα.

Ο αδερφός του έπρεπε να του κόψει το δάχτυλο, το οποίο διατήρησε σε ένα μπουκάλι με αλκοόλ. Πενήντα χρόνια αργότερα βρέθηκε το βάζο και το δάχτυλο είχε γίνει σημαντικό συστατικό του εσωτερικού.

Ο ντόπιος καπετάνιος Ντικ Στίβενσον, βρήκε το βάζο με το κομμένο δάχτυλο. Το δάχτυλο χρησιμοποιείται για τη διακόσμηση πολλών ποτών.Όσοι πίνουν από το ποτό με το κομμένο δάχτυλο, γίνονται αμέσως μέλη του κλαμπ «Σόουρτο κοκτέιλ». Προς το παρόν, το κλαμπ έχει πάνω από 100.000 μέλη από όλον τον κόσμο, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα.

Η κατάποση του δαχτύλου απαγορεύεται.

Όποιος καταφέρει και αντεπεξέλθει στην πρόκληση, παίρνει ως επιβράβευση ένα πιστοποιητικό.Αρχικά, η κατάποση του δαχτύλου είχε πρόστιμο 500 ευρώ. Το ποσό αυξήθηκε το 2013, όταν ένας άντρας κατάπιε ολόκληρο το δάχτυλο, πλήρωσε το πρόστιμο και έφυγε ήρεμος από το μαγαζί. Τα δάχτυλα που διακοσμούν τα ποτά προέρχονται από δωρητές.