H Hyundai αποκαλύπτει τα τεχνικά στοιχεία του υβριδικού Kona (VIDEO) - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

H Hyundai αποκαλύπτει τα τεχνικά στοιχεία του υβριδικού Kona (VIDEO)



Λίγες μέρες πριν την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου στην έκθεση της Φρανκφούρτης, η Hyundai δίνει στη δημοσιότητα τα τεχνικά χαρακτηριστικά της υβριδικής έκδοσης του Kona.
H γκάμα του κορεάτικου compact SUV αποκτά μια νέα έκδοση, εκτός της ηλεκτρικής και των ντίζελ-βενζίνης. Το υβριδικό Kona εφοδιάζεται με ένα μηχανικό σύνολο βενζίνης (4κύλινδρο κύκλου Atkinson) με απόδοση 105 ίππων και 147 Nm ροπής στις 4.000 σ.α.λ. To εν λόγω μοτέρ συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα και έτσι η συνολική ισχύς φτάνει τα 141 άλογα & 265 Nm ροπής. Σημειώνουμε, επίσης, πως ο ηλεκτροκινητήρας των 43 ίππων είναι τοποθετημένος μπροστά μαζί με το μοτέρ εσωτερικής καύσης.
Το μοντέλο εξοπλίζεται με στάνταρ αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων με paddles στο τιμόνι και διαθέτει προγράμματα οδήγησης ανάλογα με τους ρυθμούς που θέλει να κινηθεί ο οδηγός. Επίσης, σύμφωνα πάντα με τη Hyundai, η μέση κατανάλωση καυσίμου (NEDC) βρίσκεται στα 3,9 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 στα 90 γρ./χλμ. Στον τομέα των επιδόσεων τώρα, η επιτάχυνση 0-100 ολοκληρώνεται σε 11,2 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φτάνει στα 160 χλμ./ώρα.
Η υβριδική έκδοση του Kona φέρει μικρές σχεδιαστικές αλλαγές στο εξωτερικό της και νέες ζάντες αλουμινίου 16 και 18 ιντσών. Στο εσωτερικό, οι μόνες αλλαγές που βρίσκουμε αφορούν τον πίνακα οργάνων ο οποίος διαθέτει, πλέον, όλες τις απαραίτητες ενδείξεις για τη λειτουργία του υβριδικού συστήματος. Οι πωλήσεις του Kona Hybrid στην ευρωπαϊκή αγορά θα ξεκινήσουν μέσα στον Σεπτέμβριο.
Πηγή: newsauto.gr