Ορκωμοσία νέου Δ.Σ. Δήμου Θέρμης - Η ανακοίνωση του Δήμου και Φωτογραφίες από τη τελετή - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ορκωμοσία νέου Δ.Σ. Δήμου Θέρμης - Η ανακοίνωση του Δήμου και Φωτογραφίες από τη τελετή




Η ανακοίνωση του Δήμου:


Μήνυμα ενότητας, συνεργασίας και συμπόρευσης με όλες τις παρατάξεις, με πρωταρχικό στόχο να γίνει ο δήμος Θέρμης, ακόμη πιο ανθρώπινος, πιο σύγχρονος και πιο δυναμικός την επόμενη τετραετία, έστειλε ο δήμαρχος Θέρμης, κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος, κατά την τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 27 Αυγούστου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

Παρά την απόλυτη πλειοψηφία που μας έδωσε ο λαός της Θέρμης ο δικός μας στόχος και η προσωπική μου δέσμευση είναι ότι θα πορευτούμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ για το καλό του τόπου. Σας εγγυώμαι προσωπικά ότι και τη νέα δημοτική περίοδο στο δημοτικό συμβούλιο, τα τοπικά συμβούλια, τα συλλογικά όργανα του Δήμου και των Νομικών Προσώπων θα εργαστούμε δίχως στερεοτυπικές και στρεβλές τοπικές αντιλήψεις, δίχως ιδεολογικά στεγανά και μικροπολιτικά συμφέροντα, με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και τα δικαιώματα των πολιτών μας.


Όπως διαχρονικά έχω αποδείξει η ενότητα και η συμπόρευση είναι για μένα οι βασικές αρχές διοίκησης. Κανένας σύμβουλος δεν περισσεύει.

Όλοι μαζί θα αγωνιστούμε και θα διεκδικήσουμε την συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας γιατί μόνο η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλει στην αναβάθμιση αυτή. 


Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένας θεσμός που από το Σύνταγμα είναι ο εγγύτερος φορέας διοίκησης στον πολίτη. Είναι ο θεσμός που πάντα κάλυπτε και καλύπτει ανάγκες σε υποδομές, υπηρεσίες και κοινωνική αλληλεγγύη όταν το απρόσωπο κράτος αδυνατεί ή δεν επιθυμεί να τις παρέχει. 

Θα αγωνιστούμε και για να συμμετάσχουμε στα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης διεκδικώντας ένα ακόμη πιο αποτελεσματικό και σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας. Ένα πλαίσιο λειτουργίας που θα ενισχύει τους Δήμους στην προσπάθειά τους να δώσουν λύση στα προβλήματα και τα ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες.


Και τα ζητήματα αυτά είναι πολλά. Το περιβάλλον και η προστασία του, η καθαριότητα, η ύδρευση, η αποχέτευση, οι αστικοί και αγροτικοί δρόμοι, ο ηλεκτροφωτισμός, η σχολική στέγη, οι κοινωνικές δομές, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, οι δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού, οι κοινωνικές και αναπτυξιακές υποδομές και άλλα πολλά, είναι θέματα που απαιτούν πάνω από όλα συλλογική δράση, σύνθεση απόψεων, συνεργασία των παρατάξεων, συνεργασία των υπηρεσιών αλλά και διαφάνεια και έλεγχο για κάθε μας απόφαση.
 

Παράλληλα ο δήμαρχος Θέρμης δήλωσε από το βήμα της τελετής ορκωμοσίας, ότι για μια ακόμα φορά είναι αποφασισμένος να τείνει χείρα συνεργασίας, καθώς, όπως είπε «η δική μου αντίληψη είναι πως στο αγώνα για να γίνει καλύτερος ο δήμος Θέρμης, δεν έχουν σημασία οι πλειοψηφίες και οι μειοψηφίες. Θα πρέπει και σε αυτή τη φάση να κινηθούμε ενωμένοι, μακριά από ιδεοληψίες και κομματικά στεγανά».

Ο δήμαρχος Θέρμης, απευθυνόμενος στα μέλη του νέου δημοτικού συμβουλίου, τα μέλη των τοπικών συμβουλίων αλλά και τους πολίτες, έδωσε το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει η δημοτική αρχή τα επόμενα χρόνια, εστιάζοντας, όπως είπε, στα έργα υποδομής στο σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων και σε δράσεις και προγράμματα για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Κατά το σύντομο χαιρετισμό του, στο πλαίσιο της χθεσινοβραδυνής τελετής ορκωμοσίας στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης, ο κ. Παπαδόπουλος, ανέπτυξε επίσης τους άξονες του προγράμματος της διοίκησης του είπε, μεταξύ άλλων, πως βασικοί στόχοι είναι την επόμενη τετραετία:

*Εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων για τα συνεχιζόμενα έργα υποδομής σε όλες τις δημοτικές ενότητες και διεκδίκηση νέων πόρων για νέα έργα, με βάση τις ανάγκες των πολιτών.

*Ένταξη δεκάδων νέων έργων στη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ


Δεν πρόκειται να αφήσουμε καμία ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Στόχος μας είναι να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η καθημερινότητα των πολιτών και κυρίως όλων όσων αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης 
επισήμανε στην ομιλία του ο κ. Παπαδόπουλος, και κατέληξε :
Στη νέα δημοτική περίοδο που ξεκινά για το Δήμο Θέρμης όλοι μαζί θα ενώσουμε την εμπειρία μας, τις γνώσεις μας τις ιδέες μας και την βούλησή μας ώστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και τις προσδοκίες των πολιτώνΗ επιτυχία μας θα είναι συλλογική. Εύχομαι υγεία και καλή δύναμη σε όλους τους συμβούλους.
Αξίζει να σημειωθεί πως το νέο δημοτικό συμβούλιο Θέρμης απαρτίζεται από 33 μέλη και το δήμαρχο, ο οποίος επανεκλέγεται διαδοχικά από το 1998.


Στην τελετή ορκωμοσίας χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος, παρουσία εφημερίων των Ιερών Ναών του δήμου, ενώ παραβρέθηκαν ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στη Β΄ Θεσσαλονίκης, Γιώργος Αρβανιτίδης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επίσης τη Β΄ Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Φάμελος, καθώς και εκπρόσωποι φορέων.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάθονται











Η εικόνα ίσως περιέχει: 11 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 10 άτομα, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 12 άτομα, άτομα στέκονται, κουστούμι και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, πλήθος και εσωτερικός χώρος