Εκπρόσωπος Ρομά Περαίας: «Δε μας δίνουν ρεύμα, Το πήραμε μόνοι μας» - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Εκπρόσωπος Ρομά Περαίας: «Δε μας δίνουν ρεύμα, Το πήραμε μόνοι μας»

 


Τη ρευματοκλοπή παραδέχθηκε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις

  
Το θέμα με τον καταυλισμό των Ρομά στην Περαία επανήλθε στο προσκήνιο με τις αλλεπάλληλες φωτιές που έχουν ξεσπάσει στην περιοχή το τελευταίο διάστημα και τη δήλωση του δημάρχου, Γιώργου Τσαμασλή, πως έχει δεχθεί απειλές με όπλο.

Ενα από τα θέματα που απασχολούν είναι η ρευματοκλοπή που γίνεται.

«Έχουν γίνει εξπέρ. Νομίζω πως αν κάποια στιγμή η ΔΕΗ τους προσλάβει δεν θα χάσει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της ΔΕΗ και εναερίτης Στέργιος Τζίλιας ο οποίος μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο δρουν οι Ρομά προκειμένου να κλέψουν ρεύμα από το δίκτυο της ΔΕΗ.

Όπως είπε έχουν κάνει χιλιάδες πατέντες από τις οποίες είναι απορίας άξιο πως δεν έχει σκοτωθεί άνθρωπος. Εξήγησε πως στην περιοχή υπάρχουν δύο υποσταθμοί με μετασχηματιστές υποβιβασμού τάσης από τα 20.000 volt στα 400 volt.

Κουμπώνουν με όποιο τρόπο μπορεί να φανταστεί κανείς τα καλώδια στους υποσταθμούς και παίρνουν ρεύμα. Τα καλώδια αυτά είναι ότι φανταστεί κανείς. Από καλώδια τηλεφωνίας μέχρι κλεμμένα καλώδια από το δίκτυο της ΔΕΗ.

Από τον υποσταθμό λοιπόν τα καλώδια χωράφι- χωράφι ‘σέρνονται’ και φτάνουν μέχρι την καταυλισμό σε μία απόσταση 600 μέτρων.

Γι’ αυτό και κάθε φορά που υπάρχει μία εστία φωτιάς η πυροσβεστική καλεί τη ΔΕΗ να κόψει την παροχή ρεύματος καθώς φοβούνται ότι θα έρθουν σε επαφή με τα καλώδια της ρευματοκλοπής, με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό.

Σύμφωνα με τον κ. Τζίλια τα καλοκαίρια τα συνεργεία της ΔΕΗ μπορεί να πάνε και δύο και τρεις φορές την ημέρα για να κόψουν το ρεύμα και το επανασυνδέουν. Αυτή η κατάσταση υπάρχει εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια.

Την ρευματοκλοπή από τον οικισμό Ρομά στα Τσαΐρια Περαίας παραδέχθηκε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκης ο εκπρόσωπός του Γιώργος Καραγκούνης.

«Έχουμε ζητήσει να μας φέρουν ρεύμα και μας λένε ότι δεν μπορούν στις παράγκες να βάλουν ρεύμα. Είμαστε 30 χρόνια χωρίς ρεύμα και χωρίς νερό. Αναγκαστήκαμε να το πάρουμε μόνοι μας το ρεύμα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος είπε ότι δεν έχει καμία σχέση με την ρευματοκλοπή και δεν αποκάλυψε και ποιος το κάνει. «Εγώ δεν ανακατεύομαι με τίποτα. Τί φταίω εγώ; Να σκοτωθώ, να μαλώσω με τον κόσμο; Δεν μπορώ εγώ να το κάνω αυτό» σημείωσε.

Σε ότι αφορά τις φωτιές που είναι καθημερινό φαινόμενο στον οικισμό είπε ότι τις βάζουν οι διερχόμενοι στον οικισμό και όχι οι μόνιμοι, τους οποίους όπως είπε δεν μπορούν να ελέγξουν.


Δείτε ακόμη:
 φωτια - Ρομά - Περαία