Επανομή: Τσίμπημα θαλάσσιου σαρκοφάγου φυτού έστειλε τρεις νέους στο νοσοκομείο (ΦΩΤΟ) - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Επανομή: Τσίμπημα θαλάσσιου σαρκοφάγου φυτού έστειλε τρεις νέους στο νοσοκομείο (ΦΩΤΟ)




Η παρέα τριών νεαρών από την Θεσσαλονίκη που επέλεξαν την Επανομή και συγκεκριμένα την παραλία του Ποταμού στάθηκε άτυχη όχι μόνο λόγω των τσιμπημάτων εντός της θάλασσας, αλλά και λόγω της επικρατούσας καταρρέουσας κατάστασης του εθνικού συστήματος υγείας στην πόλη μας.

 

Την προηγούμενη Τετάρτη, 28 Αυγούστου, μία παρέα τριών αγοριών από τη Θεσσαλονίκη ξεκινούν για το απογευματινό τους μπάνιο στην θάλασσα. Αυτή τη φορά επιλέγουν την παραλία του Ποταμού στην Επανομή, λίγο πιο δεξιά από τα beach bar στο ελεύθερο κομμάτι της παραλίας και με κατεύθυνση προς το γνωστό ναυάγιο.

«Επιλέξαμε να πάρουμε ψάθες, ομπρέλες, καφεδάκια και να πάμε κάπου ελεύθερα χωρίς beach bar, για να μας βγει οικονομικότερα. Είπαμε να έρθουμε στον Ποταμό που είναι κοντά στην πόλη» μας εξηγούν οι νέοι.

Πόνοι με την πρώτη βουτιά

Η ώρα ήταν λίγο μετά τις πέντε και εφόσον επέλεξαν το σημείο που θα στήσουν την ομπρέλα τους,είπαν να βουτήξουν στην θάλασσα. 

Πλησιάζοντας στην παραλία αντιλήφθηκαν ότι λίγα μέτρα μέσα στο νερό ξεκινούσε μία σειρά από βράχια σε ολο το μήκος της ακτής, αυτό βέβαια δε στάθηκε εμπόδιο και θεωρώντας ότι κολυμπώντας θα περάσουνε από το δύσβατο σημείο, θα βρεθούνε στο καθαρό κομμάτι της ελεύθερης παραλίας. 

Αμέσως και οι τρεις βουτήξαν! Το αποτέλεσμα ήταν μετά από λίγα δευτερόλεπτα να αρχίσουν τις φωνές λόγω των έντονων πόνων που αισθάνθηκαν την ώρα που περνούσαν επάνω από τη βραχώδη περιοχή.

«Βουτήξαμε και αρχίσαμε να κολυμπάμε προσπαθώντας να περάσουμε πάνω από το δυσκολο σημείο, δεν μπορούσαμε να δούμε καθαρά τι κρύβεται κάτω από το νερό. Βράχια, πέτρες και θαλάσσια βλάστηση που είχε χρώματα κυρίως καφετιά. 

Ο πόνος που νιώσαμε ήταν ξαφνικός καιέντονος. Όλοι μας είχαμε δερματικές βλάβες σε διάφορα σημεία του κορμιού μας. Πόδια, κοιλιακή χώρα, αλλά ακόμη και στα γεννητικά μας όργανα. Ήταν αδύνατο να συνεχίσουμε το κολύμπι, έτσι επιλέξαμε να βγούμε προς τα έξω, αφού υποφέραμε πραγματικά και οι τρεις» περιγράφουν στην ThessNews.

Οι νεαροί στην παραλία έδειχναν σοβαρά αγχωμένοι και φοβισμένοι, αντικρίζοντας τα προσβεβλημένα σημεία στα κορμιά τους. Έντονες κοκκινίλες, αισθητό πρήξιμο,δυνατό τσούξιμο, φαγούρα και ένα ανυπόφορο αίσθημα καψίματος τους δημιούργησαν πανικό.


Άμεσα στο νοσοκομείο

Έτσι και οι τρεις συμφωνούν να μεταβούν στο κοντινότερο εφημερεύον νοσοκομείο που ήταν ο «Άγιος Δημήτριος» στην Θεσσαλονικη. Στην διαδρομή όλοι είναι αμίλητοι. «Δε μιλούσε κάνεις μέσα στο αυτοκίνητο, ήμασταν και οι τρεις φοβισμένοι και υποφέραμε από πόνους, τα σημάδια στα σώματα μας γινότανε λεπτό με το λεπτό όλο και εντονότερα, υποφέραμε πραγματικά».

Ο Μάρκελλος που οδηγούσε μας λέει: «Προσπαθούσα να μην αποσπώ την προσοχή μου από το δρόμο αλλά η κοιλιακή μου χώρα ήταν γεμάτη σημάδια που με ενοχλούσαν στην οδήγηση. Εβλεπα επίσης τους φίλους μου να υποφέρουν το ίδιο με μένα. 

Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ένα απλό μπάνιο θα κατέληγε κάπως έτσι! Κοιτούσα συνεχώς το ρολόι και το κοντέρ ο δρόμος είχε κίνηση κι εμείς βιαζόμασταν πραγματικά. Η αλήθεια είναι ότι στον περιφερειακό έτρεξα λίγο παραπάνω και οι φίλοι μου, μου είπανε να μη βιάζομαι τόσο και πόσο μάλλον στον περιφερειακό που είναι αρκετά επικίνδυνος δρόμος. Είχαν δίκιο».

Μετά από 45λεπτα οι τρεις νέοι φτάνουν στο νοσοκομείο. «Περάσαμε την πύλη και κατευθυνθήκαμε στα επείγοντα περιστατικά, κανείς από μας δεν είχε ξαναβρεθεί στον «Άγιο Δημήτριο». Βλέπαμε τα ασθενοφόρα να καταφτάνουν γεμάτα, όσο πλησιάζαμε στο γραφείο υποδοχής των ασθενών. Το νοσοκομείο είναι πραγματικά αρκετά παλιό και η κατάσταση αρκετά άσχημη. 

Πολλοί ασθενείς στοιβαγμένοι στην είσοδο, ο καθένας να υποφέρει με το δικό του πρόβλημα στο έλεος της αναμονής. Δίνουμε τα στοιχεία μας και εξηγούμε το τι μας έχει συμβεί. Η νοσοκόμα έδειχνε αρκετά πρόθυμη να μας βοηθήσει ώστε να μας δει κάποιος χειρουργός. 

Περιμέναμε γύρω στη μισή ώρα ώσπου φώναξαν τα ονόματα μας. Το λευκό παραβάν άνοιξε και περάσαμε σε ένα τύπου ιατρείο με νεαρούς γιατρούς που έδειχναν αρκετά κουρασμένοι, ταλαιπωρημένοι, μην μπορώντας να αντιμετωπίσουν τα τόσα πολλά περιστατικά» περιγράφουν οι τρεις νεαροί.

«Εξηγούμαι εν ολίγοις το τι έχουμε πάθει και οι χειρουργοί μας κοιτούσαν με μία απορία, λέγοντας πως η ειδικότητα τους δεν είναι κατάλληλη για αυτό το περιστατικό.
Αφού κάπως σιγουρεύτηκαν ότι δεν έχουμε πάθει αλλεργικό σοκ μας πρότειναν να βρούμε δερματολόγο, που εκείνη την ώρα στην Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει! 

Ναι καλά διαβάσατε, δεν υπάρχει εφημερία δερματολόγου στην πόλη. Μας έδωσαν ένα αντιφλεγμονώδες και έτσι απλά φύγαμε. Οι βλάβες από τα τσιμπήματα όσο περνούσε η ώρα έδειχναν να χειροτερεύουν. Γεμίσαμε με φουσκάλες που έβγαζαν υγρό, οι περιοχές έγιναν μελανές κι εμείς πλέον υποφέραμε και από τα τσιμπήματα και από το εθνικό σύστημα της υγείας» συμπληρώνουν.


Σαρκοφάγο επικίνδυνο φυτό

Ακούγοντας προσεκτικά την περιγραφή των νέων μπήκα στη διαδικασία να ψάξω για το τι ακριβώς συμβαίνει με τα περιστατικά που χρήζουν δερματολόγο. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι στα χρόνια της οικονομικής κρίσης το νοσοκομείο «Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων» στην οδό Δελφών, έπαψε να εφημερεύει.

Στην τηλεφωνική μου επικοινωνία με το «Ιπποκράτειο» με ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει δερματολόγος σε εφημερία της Θεσσαλονίκης και ότι κάποια περιστατικά τα βλέπουν οι παθολόγοι και οι χειρουργοί.

Το ίδιο απάντησαν και ο «Άγιος Δημήτριος» και το «Παπανικολάου». Στην προσπάθεια μου να επικοινωνήσω τηλεφωνικά, το ίδιο βράδυ έστω με τον φύλακα του νοσοκομείο «Αφροδισίων και δερματικών νόσων», δεν απάντησε ποτέ κανείς. 

Είναι γεγονός, λοιπόν, ότι εν έτει 2019 η πόλη της Θεσσαλονίκης δεν έχει δερματολόγο σε καμιά εφημερία μετά τις οχτώ το βράδυ, μέχρι και τις οχτώ το πρωί. Από την άλλη προσπαθούσα να εντοπίσω την παρέα για να μάθω ποια είναι η εξέλιξη. Την επόμενη μέρα μου τηλεφωνήσαν λέγοντας μου πως απευθύνθηκαν σε ιδιώτη γιατρό το επόμενο πρωι.

Ο ιδιώτης δερματολόγος απεφάνθη ότι μάλλον πρόκειται για τσίμπημα από θαλάσσια ανεμώνη ( σαρκοφάγο επικίνδυνο φυτό) και τους χορήγησε κορτιζόνη, αντισταμινικά και παυσίπονα. Οι βλάβες στα κορμιά τους θα παραμείνουν για μέρες, με άγνωστο αν θα αφήσουν μόνιμα σημάδια. Το συγκεκριμένο σαρκοφάγο φυτό προκαλεί έντονους πόνους, όπως αυτόυς που μας περιέγραψαν οι τρεις νέοι.

Εκτός βέβαια από την θαλάσσια ανεμώνη, φαίνεται πως σαρκοφάγο είναι και το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Θεσσαλονίκη. Υγιαίνετε!