Σαν σήμερα 24/8 η Microsoft λανσάρει τα Windows 95 και αλλάζει τον κόσμο της τεχνολογίας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σαν σήμερα 24/8 η Microsoft λανσάρει τα Windows 95 και αλλάζει τον κόσμο της τεχνολογίας




Σαν σήμερα, το 1995, η Microsoft "λάνσαρε" τα Windows 95, υπό τους ήχους του τραγουδιού των Rolling Stones «Start Me Up», που αναφέρεται στο κουμπί Start.
Το Windows 95 είναι ένα λειτουργικό σύστημα που έπαιξε ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην ιστορία των PC, καθώς σήμανε την οριστική μετάβαση από το περιβάλλον του MS-DOS στο περιβάλλον των Windows ως βασικού λειτουργικού των συστημάτων στα οποία ήταν εγκατεστημένα.
Έχει ευρέως αναφερθεί ότι η Microsoft πλήρωσε τους Rolling Stones μεταξύ 8 και 14 εκατ. δολάρια για τη χρήση του τραγουδιού στη διαφημιστική καμπάνια των Windows 95. 

Ωστόσο, η Microsoft δήλωσε ότι αυτό ήταν απλά μια φήμη που εξαπλώθηκε από το συγκρότημα για να αυξήσουν την αξία τους στην αγορά, και η εταιρεία πράγματι είχε πληρώσει ένα μέρος του ποσού αυτού.
Είχε επίσης κυκλοφορήσει ένα διαφημιστικό βίντεο με διάρκεια 30 λεπτά ως μια "κυβερνο κωμική σειρά", με τους Τζένιφερ Άνιστον και Μάθιου Πέρι, με σκοπό να επιδείξει τις δυνατότητες των Windows 95. 

Η διαφημιστική καμπάνια της Microsoft με 300 εκατ. δολάρια χαρακτήρισε ιστορίες ανθρώπων που περιμένουν στην ουρά έξω από τα καταστήματα για να πάρουν ένα αντίγραφο.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η PC World έλαβε μεγάλη ποσότητα σημείου πώλησης υλικού, με πολλά υποκαταστήματα να είχαν ανοίξει τα μεσάνυχτα για να πουλήσουν τα πρώτα αντίγραφα του προϊόντος. Τα αντίγραφα του The Times ήταν διαθέσιμα για δωρεάν, και η Microsoft είχε πληρώσει για 1,5 εκατ. τεύχη, δύο φορές την καθημερινή κυκλοφορία εκείνη την εποχή.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το κτήριο Εμπάιρ Στέιτ στη Νέα Υόρκη άναψε για να ταιριάζει με τα χρώματα του λογότυπου των Windows. Στον Καναδά, ένα πανό 328 ft (100 m) κρεμάστηκε από την κορυφή του πύργου CN στο Τορόντο.
Η κυκλοφορία περιείχε αντικείμενα "Fun Stuff" στο CD, συμπεριλαμβανομένων μουσικά βίντεο των "Good Times" της Έντι Μπρίκελλ και το "Buddy Holly" των Weezer, ένα τρέιλερ της ταινίας Ρομπ Ρόι και το βιντεοπαιχνίδι Hover!.
Οι πωλήσεις ήταν ισχυρές, με ένα εκατομμύριο αντίτυπα να έχουν πωληθεί σε όλο τον κόσμο μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες.


Πηγή