To Ηarvard αποκαλύπτει: Αυτό είναι το πιο καταστροφικό χαρακτηριστικό των υπαλλήλων στον εργασιακό χώρο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

To Ηarvard αποκαλύπτει: Αυτό είναι το πιο καταστροφικό χαρακτηριστικό των υπαλλήλων στον εργασιακό χώρο


Το εργασιακό περιβάλλον κρύβει αδιαμφισβήτητα κινδύνους οι οποίοι είναι σε θέση να καταστρέψουν τόσο την απόδοσή μας στη δουλειά όσο και τις σχέσεις μας (επαγγελματικές ή προσωπικές) με τους συναδέλφους μας.


Όπως αποκαλύπτει το Πανεπιστήμιο του Harvard έχοντας μελετήσει και αναλύσει στοιχεία 50.000 Αμερικανών εργαζομένων, ακόμα και τα μεγαλύτερά μας προσόντα στο κομμάτι της εργασίας μας μπορούν να επισκιαστούν στην περίπτωση που διαθέτουμε εκείνο το ένα και μοναδικό στοιχείο προσωπικότητας που κινδυνεύει να δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στο ανθρώπινο δυναμικό μιας επιχείρησης.

Ποιο είναι το χαρακτηριστικό αυτό;
Σύμφωνα με το Harvard Business School, η αρνητική συμπεριφορά και αντιμετώπιση σε οτιδήποτε συμβαίνει γύρω μας. Είτε αυτό είναι θετικό είτε όχι. Το στοιχείο αυτό περικλείει πολλά άλλα χαρακτηριστικά που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να εκτιμηθούν από τους συναδέλφους μας και κυρίως από τους ανωτέρους μας ή τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης η οποία μας έχει προσλάβει.

Μεταξύ αυτών, είναι η διαρκής γκρίνια, το κουτσομπολιό, το άσχημο λεξιλόγιο, η τεμπελιά και σαφώς η επιδειξιομανία. Τα συγκεκριμένα στοιχεία σημειώνονται ως βασικές αιτίες αποδυνάμωσης μιας ομάδας, με αποτέλεσμα το μη ικανοποιητικό αποτέλεσμα στη δουλειά αλλά και την απόφαση ορισμένων μελών να αποχωρήσουν.

Δυστυχώς, όπως έχει παρατηρηθεί, ακόμα και πολύ ικανά άτομα στη δουλειά τους χαρακτηρίζονται από τους συναδέλφους τους ως «πηγή αρνητικής ενέργειας» και «τοξικοί συνάδελφοι», κάτι που αμέσως τα καθιστά ως «πρόβλημα» για την ομαλή λειτουργία της ομάδας.

Σημειώνεται δε πως τέτοιου είδος εργαζόμενοι συχνά επιφέρουν απώλειες διπλάσιες των κερδών που εν μέρει οφείλονται στην καλή τους απόδοση. Να λοιπόν που η γκρίνια δεν είναι τόσο αθώα τελικά.

Πηγή: limeandlife.com