Έρχονται μεγάλες αλλαγές στο Instagram - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Έρχονται μεγάλες αλλαγές στο Instagram


Τέλος τα αρνητικά σχόλια στο Instagram με το φρένο να το βάζει το ίδιο το app. Τι ανακοινώθηκε πλέον και επίσημα.

Τέλος τα αρνητικά σχόλια στο Instagram με το bullying να είναι ένα από τα πιο βασικά θέματα στην κοινωνία σε όλο τον κόσμο, ειδικά ανάμεσα στις πιο μικρές ηλικίες.

Και το app κάνει τα πάντα για να το περιορίσει τουλάχιστον μέσω των social media. Και οι επίσημες ανακοινώσεις έγιναν. Αρχικά, το Instagram πρόσθεσε μια νέα αυτοματοποιημένη ειδοποίηση που θα σε αποτρέπει απ’ το να κάνεις αυτό το σχόλιο που θεωρείται προσβλητικό και θα σου δίνει μια δεύτερη ευκαιρία πριν κάνεις το σχόλιο.

Όπως βλέπουμε και στο παράδειγμα, το νέο εργαλείο θα σε ρωτά αν είσαι σίγουρος για το αν θέλεις να κάνεις αυτό το σχόλιο και θα σου στέλνει διάφορα μηνύματα για να το σκεφτείς ξανά!


Όπως εξηγεί η εφαρμογή, αυτή η παρέμβαση θα δίνει στους ανθρώπους την ευκαιρία να δουν το σχόλιό τους και να μην το κάνουν. Και πραγματικά λειτουργεί, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχει το Instagram.
Εκτός από αυτό, όμως, το Instagram εισάγει και το ‘Restricted’ mode, το οποίο θα δίνει στους χρήστες ένα τρόπο να μειώσει την επιρροή συγκεκριμένων ανθρώπων χωρίς να το γνωρίζουν οι άνθρωποι αυτοί. Με αυτή τη δυνατότητα, μόνο εσύ και ο άλλος χρήστης που έκανε το κακοπροαίρετο σχόλιο θα μπορείτε να δείτε το συγκεκριμένο comment.

Κι έτσι ίσως περιοριστεί μια αρνητική συζήτηση στα σχόλια που δεν θα έχει τελειωμό, όπως γίνεται συνήθως.

Επιπλέον, ο συγκεκριμένος χρήστης δεν θα ενημερώνεται εάν διάβασες τα μηνύματα που ενδεχομένως σου έχει στείλει, ούτε θα μπορεί να δει αν είσαι online.





Μέσα στις επόμενες ημέρες αυτά τα εργαλεία θα είναι διαθέσιμα προς όλους, όπως ανακοίνωσε το app.



ΦΩΤΟ: Amelia Holowaty Krales / The Verge