Ποιες συνήθειες σε κάνουν να γερνάς πιο γρήγορα και να φαίνεσαι μεγαλύτερος; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ποιες συνήθειες σε κάνουν να γερνάς πιο γρήγορα και να φαίνεσαι μεγαλύτερος;


Σου φαίνεται ότι δείχνεις μεγαλύτερος από την ηλικία σου, αλλά δεν ξέρεις γιατί συμβαίνει αυτό;

Υπάρχουν μερικές κακές συνήθειες που σου προσθέτουν λίγα χρόνια. Αυτά τα 10 μικρά καθημερινά πράγματα που κάνεις και σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερος σε ηλικία, πρέπει να τα αποβάλλεις για το καλό της υγείας σου, τόσο της εξωτερικής, όσο και της εσωτερικής.

Διατροφή με χαμηλά λιπαρά

Για να αποφευχθούν οι ρυτίδες, είναι σημαντικό να καταναλώνεις ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που βοηθούν στη διατήρηση της ευλυγισίας και της απαλότητας του δέρματος. Μία δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά σου στερεί αυτό το απαραίτητο συστατικό και προκαλεί πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Πίνεις με καλαμάκι

Το να πίνεις με καλαμάκι εντείνει την εμφάνιση ρυτίδων γύρω από το στόμα και τα μάτια. Το ίδιο ισχύει και με το τσιγάρο. Απόφυγε όσο μπορείς να χρησιμοποιείς καλαμάκι και κόψε το κάπνισμα, αν δεν θες να φαίνεσαι μεγαλύτερος από την ηλικία σου.

Κοιμάσαι στο πλάι

Ο ύπνος στο πλάι, με το πρόσωπό σου κολλημένο στο μαξιλάρι, δημιουργεί πολλές ρυτίδες στο πρόσωπό σου. Οι ειδικοί λένε ότι η καλύτερη θέση για να κοιμηθεί και να σε κρατήσει νέο είναι ανάσκελα. Έτσι, και δεν «πιάνεσαι» και δεν κάνεις ρυτίδες.

Κακή στάση σώματος

Η κακή θέση τραβάει τη σπονδυλική στήλη έξω από τον κανονικό της άξονα και οι μύες και τα οστά γίνονται ασυνήθιστα τοποθετημένα. Αυτό καταλήγει σε πόνο, κόπωση και μπορεί ακόμη και να προκαλέσει μακροχρόνια παραμόρφωση του σώματος.

Βάζεις αντηλιακό μόνο στις διακοπές

Η υπερβολική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία είναι η κύρια αιτία πρόωρης γήρανσης του δέρματος. Ο ήλιος δεν είναι επιβλαβής μόνο όταν βρισκόμαστε στην παραλία, αλλά κι όταν βρισκόμαστε γενικά έξω, περπατάμε, πηγαίνουμε για ψώνια και ακόμα κι όταν ο ουρανός είναι συννεφιασμένος.


Υπερβολική θέρμανση

Η υπερβολική θέρμανση στο σπίτι το χειμώνα στεγνώνει τον αέρα και επομένως και το δέρμα σου ταυτόχρονα. Συνεπώς, είναι πιο εύκολο να κάνεις ρυτίδες.

«Κόβεις» τα γλυκά

Η ρουτίνα προκαλεί ένα ορισμένο άγχος που καταγράφεται σταδιακά στο πρόσωπό σου. Αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο πρέπει να επιτρέψεις στον εαυτό σου ορισμένες απολαύσεις της ζωής, που ξυπνούν μέσα σου ένα αίσθημα ευεξίας, όπως τα γλυκά. Το να τρως γλυκά με μέτρο δεν είναι κακό. Η υπερκατανάλωσή τους είναι αυτή που βλάπτει την υγεία σου.

Βλέπεις πολλές ώρες τηλεόραση

Μια μελέτη έχει δείξει ότι για κάθε ώρα που ξοδεύεις μπροστά στην τηλεόραση, μειώνεται το προσδόκιμο ζωής σου κατά 22 λεπτά. Συνεπώς, οι ειδικοί συστήνουν να κάνεις ένα διάλειμμα από την τηλεόραση και να σηκώνεσαι τουλάχιστον κάθε μισή ώρα, όταν κάθεσαι στον καναπέ ή στο γραφείο σου.

Δεν κοιμάσαι πολύ

Ο ύπνος λιγότερο από επτά ώρες την ημέρα αντανακλάται στο πρόσωπό σου και σου προσθέτει περισσότερα χρόνια ζωής. Οι ειδικοί συστήνουν να κοιμάσαι νωρίτερα και να μην κάθεσαι μέχρι αργά μπροστά από μία οθόνη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε νοητική καθυστέρηση και αύξηση βάρους.

Άγχος λόγω έλλειψης οργάνωσης

Διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι το χρόνιο στρες είναι επιβλαβές για τα κύτταρα και συμβάλλει στην πρόωρη γήρανση. Χαλάρωσε και προσπάθησε να οργανώσεις τον εαυτό σου καλύτερα. Αυτό θα σε βοηθήσει να αποβάλλεις το άγχος από τη ζωή σου, αλλά και να φαίνεσαι νεότερος.

Πηγή: ipop.gr