Η Επιτροπή των κατοίκων της Επέκτασης Θέρμης στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών για τα χρονίζοντα ζητήματα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η Επιτροπή των κατοίκων της Επέκτασης Θέρμης στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών για τα χρονίζοντα ζητήματα


Με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών της καθημερινότητάς τους, η Επιτροπή των κατοίκων της Επέκτασης Θέρμης συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, κ.Τσολάκη.


Παραθέτουμε την ανακοίνωση της Επιτροπής:

Κατά τη σημερινή μας συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Τσολάκη, τρία μέλη της Επιτροπής Κατοίκων Επέκτασης Θέρμης, παρουσιάσαμε τα αποτελέσματα της πρόσφατης δημοσκόπησης. Τα ζητήματα της αποχέτευσης και της οδικής ασφάλειας συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και από εκεί ξεκίνησε η συζήτησή μας.

Οδική ασφάλεια – Κουγιάμη

Ο διαγωνισμός για τους νέους κυκλικούς κόμβους προχωράει και βρίσκεται στο στάδιο των ενστάσεων (έχει ήδη οριστεί ο προσωρινός ανάδοχος).
Οι διαδικασίες που προβλέπονται είναι αρκετά χρονοβόρες και στην καλύτερη περίπτωση (εάν δεν υπάρχουν ενστάσεις, ο ανάδοχος διαθέτει όλα τις απαραίτητες προδιαγραφές, το ελεγκτικό όργανο δεν εντοπίσει κάποιο ζήτημα, κτλ.) ο εργολάβος θα ξεκινήσει το νωρίτερο στο τέλος Σεπτεμβρίου.
Η εγκατάσταση πρόσθετων μέτρων σήμανσης (κάτι το οποίο η Επιτροπή είχε ζητήσει εγγράφως στις 28/03) επίσης έχει προχωρήσει, αλλά με χαρακτηριστική καθυστέρηση.


Μας παρουσίασε την γραπτή απάντηση του δήμου (την οποία ουδέποτε λάβαμε…) και μας ενημέρωσε ότι η παραγγελία έχει προχωρήσει και βρίσκεται στο τμήμα προμηθειών του Δήμου. Ίσως σε δύο μήνες να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Μας ξεκαθάρισε ότι η τοποθέτηση κολονακίων στην διαχωριστική γραμμή απαγορεύεται από τις κείμενες διατάξεις σε δρόμο με τα χαρακτηριστικά της Κουγιάμη.


Τέλος σχετικά με τις παράνομες εξόδους της Μουδανιών, του εκφράσαμε την θέληση πολλών κατοίκων να κινηθούμε νομικά. Ο κ.Τσολάκης μας παρέπεμψε στην Περιφέρεια η οποία είναι υπεύθυνη για την Μουδανιών και τους παραδρόμους της και η οποία έχει ήδη μελέτη κατασκευής ανισόπεδου κυκλικού κόμβου.


Αποχέτευση

Ενώ υπάρχουν χρηματοδοτικά προγράμματα για την υλοποίηση έργων αποχέτευσης, αυτά αφορούν οικισμούς/περιοχές όπου δεν υφίσταται δίκτυο. Δυστυχώς η περιοχή της επέκτασης δεν είναι επιλέξιμη καθώς ανήκει στον οικισμό της Θερμής, όπου ήδη υπάρχει δίκτυο αποχέτευσης. Έτσι, υπάρχουν ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενα έργα σε εξέλιξη σε άλλες κοινότητες του Δήμου (Σουρωτή, Αγ. Παρασκευή, Καρδία, Τριλοφος) στα οποία και δίνουν προτεραιότητα, προκειμένου να μην χαθούν τα κονδύλια.
Για την επέκταση έχει εκπονηθεί μελέτη και το έργο θα καλυφθεί με ιδίους πόρους, του Δήμου.


Η περιοχή, που περικλείεται από τις οδούς Καζαντζίδη - Ματσούκας - Μουδανιών - (περίπου) Κουγιαμη θα δημοπρατηθεί σύντομα. 


Επιμείναμε στο αν αυτό θα γίνει μέσα στο 2019, καθώς ήδη εδώ και πολλά χρόνια ακούμε αυτην την υπόσχεση, αλλά δεν λάβαμε χρονική δέσμευση. Συμπερασματικά, στην εξαιρετικά αισιόδοξη εκδοχή η αποχέτευση θα μπορεί να είναι έτοιμη στο τέλος του 2020, για μεγάλο μέρος της Επέκτασης.


Τέλος, μας επισήμανε επανειλημμένως την απουσία ανθρωπίνου δυναμικού κυρίως μηχανικών, που θα βοηθούσαν στην εκπόνηση μελετών για νέα έργα, επιστασία και μελέτη- διεξαγωγή των αντίστοιχων διαγωνισμών. 

Μας τόνισε ότι οι προτεραιότητες του δήμου είναι πολλές και είναι αδύνατον να ασχοληθούν με όλα τα θέματα της δημοσκόπησης ταυτόχρονα. Από την πλευρά μας τονίσαμε ότι θα επιμείνουμε σε συχνές συναντήσεις ως μέτρο πίεσης προς τις Υπηρεσίες και του δείξαμε στατιστικά στοιχεία της ομάδας του Facebook μεταφέροντας σχόλια και τη διάθεση δυναμικότερων παρεμβάσεων.

Το συμπέρασμα της σημερινής συνάντησης δεν μας αφήνει μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας, πέρα από το γεγονός ότι σε λίγους μήνες θα έχουμε κυκλικούς κόμβους στην οδό Κουγιάμη. Και αυτό είναι ένα πρώτο επίτευγμα των αγώνων όλων μας. 

Θεωρούμε ότι οι καθυστερήσεις και οι εξαιρετικά αργοί ρυθμοί του Δημοσίου, θα μας συνοδεύουν για πάντα. 


Καλούμαστε όλοι μας ως κάτοικοι της περιοχής με ομαδικό πνεύμα, επιμονή και υπομονή να προσπαθήσουμε για τη βελτίωση των συνθηκών της καθημερινότητάς μας ασκώντας πίεση σε οποιαδήποτε Υπηρεσία μπορεί να μας εξυπηρετήσει.


Η Επιτροπή συνεχίζει τον αγώνα και θα σας ενημερώνει για τις νέες δράσεις τους επόμενους μήνες.

Πηγή: ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΘΕΡΜΗΣ