6 εύκολοι τρόποι για να βγάλετε το νερό από το αυτί - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

6 εύκολοι τρόποι για να βγάλετε το νερό από το αυτί



Το νερό συνήθως παγιδεύεται στο αυτί μετά το μπάνιο, αλλά μπορεί να συμβεί και άλλες φορές. Το νερό συνήθως αποστραγγίζεται φυσιολογικά από το αυτί, αλλά, αν όχι, μπορεί να αναπτυχθεί ένας τύπος λοίμωξης που ονομάζεται αυτί του κολυμβητή.

Αν έχετε νερό στο αυτί, αποφύγετε να εισάγετε οτιδήποτε στο κανάλι του αυτιού, όπως στυλό, δάχτυλα, μπατονέτες κλπ. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να προκληθεί βλάβη στη λεπτή επένδυση του αυτιού και να αυξηθεί ο κίνδυνος μόλυνσης. Υπάρχουν άλλοι, ασφαλείς τρόποι, για να βγάλετε το νερό από το αυτί σας.
Έξι εύκολες μέθοδοι για να βγάζετε νερό από το αυτί
Τραβήξτε ή κουνήστε πέρα-δώθε τον λοβό του αυτιού, ενώ γέρνετε το κεφάλι προς τα κάτω προς τον ώμο. Δοκιμάστε επίσης να κουνήσετε το κεφάλι τους από τη μία πλευρά στην άλλη.
Δημιουργώντας ένα κενό με κλίση της κεφαλής προς τα πλάγια και διατηρώντας μια παλάμη σφιχτά τοποθετημένη πάνω από το αυτί μπορεί να βοηθήσει. Με το να πιέζετε και να αφήνετε γρήγορα την παλάμη σας πάνω από το αυτί, θα δημιουργηθεί ένα κενό αέρος που θα μπορούσε να τραβήξει το νερό έξω.
Εφαρμόζοντας μια ζεστή κομπρέσα στο αυτί. Αφήστε την κομπρέσα στη θέση της για περίπου 30 δευτερόλεπτα, αφαιρέστε τη για ένα λεπτό και στη συνέχεια να επαναλάβετε 4-5 φορές. Ξαπλώστε κιόλας με το κεφάλι προς την πλευρά του αυτιού που έχει μέσα νερό, αφού και αυτό θα βοηθήσει το νερό να στραγγίσει.
Εξάτμιση του παγιδευμένου νερού στο αυτί με πιστολάκι. Ρυθμίστε το πιστολάκι στην χαμηλότερη δυνατή ένταση και κρατήστε το 30-40 εκατοστά μακριά από το αυτί. ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην το βάλετε κοντά στο αυτί σας και μην το βάλετε να φυσάει τον ζεστό αέρα με μεγάλη πίεση! Αν τραβήξετε το λοβό του αυτιού κάτω, καθώς κουνάτε μπρος-πίσω το πιστολάκι με το άλλο χέρι, η θερμότητα από τον αέρα μπορεί να εξατμίσει το παγιδευμένο νερό.
Συνδυάστε οινόπνευμα και ξύδι σε αναλογία 1-προς-1 και εφαρμόστε το διάλυμα σαν σταγόνες για τα αυτιά. Το αλκοόλ βοηθά στην εξάτμιση του νερού, ενώ το ξύδι μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη βακτηριδίων. Χρησιμοποιώντας ένα αποστειρωμένο σταγονόμετρο, βάλτε 3-4 σταγόνες του διαλύματος στο αυτί σας. Μετά από 30 δευτερόλεπτα, γύρετε το κεφάλι σας προς τα πλάγια για να την αποστράγγιση του διαλύματος.
Αραιώστε σταγόνες οξυζενέ με νερό. Και πάλι, βάλτε 3-4 σταγόνες του διαλύματος στο αυτί. Μετά από 2-3 λεπτά, γύρετε το κεφάλι προς τα πλάγια για την αποστράγγιση του διαλύματος.
Πηγή: iatropedia.gr