Οι 5 μεγάλες αλλαγές στο Messenger που θα σας ενθουσιάσουν! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Οι 5 μεγάλες αλλαγές στο Messenger που θα σας ενθουσιάσουν!



Οι αλλαγές στο Messenger όπως ανακοινώθηκαν στο F8 conference -το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο- θα είναι πολλές και ενδιαφέρουσες. Ας δούμε τις πέντε βασικές αλλαγές!

Οι αλλαγές στο Messenger έχουν ήδη ανακοινωθεί κι όλοι ανυπομονούμε να τις δούμε και live. Οι προσθήκες και πολύ περισσότερο οι βελτιώσεις που κάνει το Messenger θα κάνουν ακόμη πιο εύκολη την εμπειρία μας.

Ποιες είναι οι 5 βασικές αλλαγές στο Messenger;

Messenger app για τον υπολογιστή μας

Μα θα μου πεις και τώρα μπορώ να έχω πρόσβαση στο Messenger μέσα από υπολογιστή… Εμείς, όμως, αναφερόμαστε σε ένα app για το Messenger, το οποίο θα είναι αποκλειστικά και μόνο για desktop.

Μπορεί αυτή η αλλαγή να μη σου αλλάξει τη ζωή αλλά είναι ένα σημαντικό εργαλείο ειδικά αν είσαι μια επιχείρηση ή αν διαχειρίζεσαι social media, ώστε να μπορείς να απαντάς κατευθείαν απ’ τον υπολογιστή και να μη χάνεις ούτε ένα μήνυμα!

Μέχρι τότε θα μπαίνουμε στο Messenger μέσα από το Facebook, όπου ακόμη μπορούμε να μιλάμε μέσω βίντεο κλήσης και φυσικά να στέλνουμε μηνύματα και φωτογραφίες.

Πιο φωτεινό και πιο γρήγορο

Το Facebook κάνει redesign στην εφαρμογή του Messenger προκειμένου να γίνει πιο φωτεινό, πιο γρήγορο και να πιάνει λιγότερο χώρο στο κινητό. Αυτό το project ονομάζεται «LightSpeed» και στόχος είναι να ξεκινά σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα και να απαιτεί μόνο 30MB για εγκατάσταση.

Προκειμένου να το πετύχουν αυτό, θα πρέπει να ξαναχτιστεί μια νέα βάση κώδικα που σημαίνει ότι θα έχουμε μια νέα εφαρμογή Messenger πιο βελτιστοποιημένη που θα προσφέρει άμεση εξυπηρέτηση.

Και ολοένα και περισσότεροι χρήστες θα στραφούν στο Messenger, καθώς θα είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να επικοινωνήσεις με κάποιος και θα «πιάνει» ελάχιστο χώρο στο κινητό σου.

Ομάδες με στενούς φίλους

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που αναμένουμε από το Messenger χωρίς να γνωρίζουμε πότε θα είναι διαθέσιμο σε όλους. Επικεντρώνεται στο να βοηθήσει τους χρήστες του Facebook να έχουν έναν συγκεκριμένο «χώρο» αφιερωμένο σε ανθρώπους που είναι οι κολλητοί τους και η οικογένειά τους.

Με αυτούς θα μπορούν να μοιράζονται υλικό και μηνύματα. Και το βασικό στο νέο αυτό χαρακτηριστικό θα είναι η ιδιωτικότητα. Θα μπορείς, δηλαδή, να ποστάρεις ό,τι θέλεις στους στενούς σου φίλους χωρίς να φοβάσαι ότι θα το δει και κάποιος άλλος.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει σαφές αν οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ενταχθούν σε αυτά τα groups ή αν θα μπορούν να φτιάξουν το δικό τους.

Καλύτερη ποιότητα στα videos

Η κοινή παρακολούθηση video είναι μια αυξανόμενη τάση. Και αυτό φαίνεται και από πλατφόρμες όπως το Twitch, το οποίο έχει 15 εκ. καθημερινούς ενεργούς χρήστες αλλά και φυσικά από την κοινότητα του YouTube.

Οι άνθρωποι θέλουν να βλέπουν videos και να συμμετέχουν με το σχόλιο τους, να αλληλεπιδρούν με τους άλλους. Και το Facebook θέλει να το προωθήσει αυτό και στο Messenger.

Το Facebook έφτιαξε το Watch Parties, χαρακτηριστικό που επιτρέπει στις ομάδες να βάλουν ένα video και οι χρήστες μπορούν να το δουν και να σχολιάσουν σε real time, δηλαδή τη στιγμή που συμβαίνει. Και για το Facebook το επόμενο βήμα, είναι να το επικοινωνήσει και μέσω Messenger, να μπορεί δηλαδή, ο χρήστης να το προσθέτει στο Messenger και να καλεί κι άλλους χρήστες να το δουν μαζί και να σχολιάζουν.

Μπορείς να κλείσεις ραντεβού μέσω Messenger

Θέλεις να κλείσεις ένα ραντεβού με τον γιατρό ή με ένα personal trainer; Θα μπορείς να το κάνεις από το Messenger.

Οι επιχειρήσεις θα μπορούν πιο εύκολα από ποτέ να επικοινωνούν με τους χρήστες με το να προσθέσουν ειδικά templates στις διαφημίσεις τους στο Messenger.

Η επιχείρηση θα σου έχει διάφορα Q&A στο Messenger, θα θέλει να μάθει περισσότερα για εσένα κι εσύ θα μπορείς να κλείσεις το ραντεβού σου απλά με ένα κλικ!

Ναι, όλα θα γίνουν πολύ πιο εύκολα!