Ζώα τρώνε παγάκια φαγητού για να δροσιστούν από τον καύσωνα (video) - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ζώα τρώνε παγάκια φαγητού για να δροσιστούν από τον καύσωνα (video)



Η Γαλλία ανήκει στη λίστα των ευρωπαϊκών χωρών που έχουν «ψηθεί» από τον καύσωνα τις τελευταίες μέρες με τη Γαλλίδα υπουργό Υγείας, Ανιές Μπιζέν, να υπογραμμίζει ότι ο καύσωνας αφορά ολόκληρο τον πληθυσμό και δημιουργεί κίνδυνο αφυδάτωσης. 

«Θα αντιμετωπίσουμε μια πολύ σοβαρή περίοδο καύσωνα», δήλωσε η υπουργός και κάλεσε τους Γάλλους να επιδείξουν «αλληλεγγύη».

Michel Euler/AP

Michel Euler/AP
Στο πλαίσιο αυτής της αλληλεγγύης, οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου του Παρισιού αποφάσισαν να δώσουν στα φιλοξενούμενα ζωάκια την τροφή τους σε μορφή πάγου, ώστε να παίξουν, αλλά κυρίως να δροσιστούν! Στις φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες μέρες, βλέπουμε τα χαριτωμένα ζώα να απολαμβάνουν το δίχως άλλο το παγωμένο τους γεύμα και να δείχνουν πραγματικά χαρούμενα.

Michel Euler/AP
Ξεχωρίσαμε το πούμα που τρώει με λαιμαργία ένα παγάκι κρέατος, την οικογένεια των μπαμπουίνων που απολαμβάνει παγάκια μέντα, αλλά και τις φώκιες που σταματούν για λίγο το μπάνιο τους για να γευτούν το δροσισιστικό τους γεύμα.

Kyodo/Newscom 
Ανάλογη τακτική ακολούθησαν και δεκάδες άλλοι ζωολογικοί κήποι στον κόσμο, όπως ο Biopark zoo στη Ρώμη, ο Tennoji Zoo στην Ιαπωνία, ο La Fleche zoo στη Νοτιοδυτική Γαλλία και ο Ζωολογικός κήπος της Σενγιάνγκ στην Κίνα.