Τι αποκαλύπτει το μήκος των δαχτύλων σας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τι αποκαλύπτει το μήκος των δαχτύλων σας


Έχουμε ακούσει πολλά για τη γλώσσα του σώματος, αλλά δεν περιμέναμε ποτέ πως τα δάχτυλα των χεριών θα ήταν τόσο επεξηγηματικά για τις συμπεριφορές μας. 



Πριν από λίγο καιρό, είχαμε διαβάσει την έρευνα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Σεούλ, για το πώς σχετίζεται η γονιμότητα με τον παράμεσο. Φαίνεται τελικά πως από το συγκεκριμένο δάχτυλο, δεν καταδεικνύει μόνο το πόσο καρπερός ή όχι είσαι, αλλά και πόσο καλότροπος και ευγενικός με το αντίθετο φύλο. Ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται οι επιστήμονες του Ερευνητικού Πανεπιστημίου McGill στον Καναδά, διαμηνύοντας ότι όσο πιο κοντός είναι ο παράμεσος σου σε σχέση με τον δείκτη, τόσο πιο καλός είσαι απέναντι στις γυναίκες.

Οι ερευνητές ακολούθησαν 155 άντρες για 20 μέρες, ζητώντας τους να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια για κάθε κοινωνική συναναστροφή που είχαν και διήρκεσε περισσότερα από πέντε λεπτά. Οι συμπεριφορές διαχωρίστηκαν σε ευχάριστες και εριστικές, με τους επιστήμονες να διαπιστώνουν πως οι άντρες με κοντύτερο παράμεσο σε σχέση με τον δείκτη, είχαν κατά 1/3 λιγότερες εριστικές επικοινωνίες. Οι επιδόσεις τους ήταν ακόμα καλύτερες στις επαφές τους με το άλλο φύλο.

Κατά την συνομιλία τους με γυναίκες, οι άντρες με κοντύτερο παράμεσο έδειχναν να τις ακούνε με προσοχή, να χαμογελούν ή να γελάνε, να συμβιβάζονται πάνω στον διάλογο και να κάνουν κομπλιμέντα, 
αναφέρει η Debbie Moskowitz, επικεφαλής της έρευνας και καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο McGill. Συν τοις άλλοις, η έρευνα απέδειξε ότι οι άντρες με κοντύτερο παράμεσο, τείνουν να κάνουν και περισσότερα παιδιά. Ίσως έτσι να εξηγείται το φαινόμενο που θέλει μπασκετμπολίστες και κιθαρίστες να μην στεριώνουν με γυναίκες.