Καθημερινές συνήθειες που θα σας κάνουν να μυρίζεται υπέροχα χωρίς να βάλετε άρωμα! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Καθημερινές συνήθειες που θα σας κάνουν να μυρίζεται υπέροχα χωρίς να βάλετε άρωμα!


Υπάρχει μια σειρά καθημερινών συνηθειών, εκτός από τις τροφές που καταναλώνετε ή τον τρόπο που πλένετε τα ρούχα σας, που μπορούν να βελτιώσουν τη φυσική, ακαταμάχητη, ευωδιά σας!

Δείτε παρακάτω ποιες είναι αυτές:
  1. Οι πικάντικες τροφές καταστρέφουν την αρωματική αύρα σας. Η μεξικανική κουζίνα απογειώνει τον ουρανίσκο σας και ζεσταίνει την ψυχή σας, αλλά οι καυτερές πιπεριές, το σκόρδο, το κρεμμύδι και η πάπρικα, έχουν την ιδιότητα να απελευθερώνουν «βαριές» οσμές από τους δερματικούς πόρους έως και 24 ώρες μετά. Αντίθετα, η μεσογειακή -ελληνική- κουζίνα, έχει όλα τα εχέγγυα για να «μοσχοβολούν» οι πόροι σας παρθένο ελαιόλαδο, δυόσμο, βασιλικό, δεντρολίβανο και δροσερό αγγούρι (εκτός από τζατζίκι...).
  2. Το ίδιο ισχύει και για το αλκοόλ: Τα σκούρα ποτά (ουίσκι, μπέρμπον, ακόμη και κόκκινο κρασί) αναδύουν άσχημη ανάσα, αντιθέτως με τα λευκά και διάφανα οινοπνευματώδη (βότκα, τζιν και τσίπουρο), τα οποία κάνουν πιο εύκολα «κεφάλι», αλλά δεν στιγματίζουν την ανάσα σας.
  3. Όσο περισσότερα φρέσκα φρούτα καταναλώνετε, τόσο το δέρμα σας θα αποπνέει φρεσκάδα και οι ευωδιές της μασχάλης σας θα μειώνονται.
  4. Αντίθετα, οι πολλοί «βαριοί» καφέδες -συνδυαστικά με αντίστοιχα τσιγάραοδηγούν σε ξηροστομία και δραστικό περιορισμό της έκκρισης σιέλου. Και οι δύο αυτές επιπτώσεις οδηγούν με τη σειρά τους στην ανάπτυξη κακοήθων βακτηρίων που οδηγούν στη δυσοσμία.
  5. Πόσα χρόνια έχετε να κάνετε «σέρβις» στο πλυντήριο ρούχων σας; Παρατηρώντας προσεκτικά τον εσωτερικό θάλαμο του πλυντηρίου σας, θα δείτε μια ελαστική επένδυση στο εσωτερικό κάτω χείλος του κυλίνδρου. Εκεί ακριβώς, υπάρχει πιθανότητα να βρείτε κάτι πολύ συγκλονιστικό: μούχλα, η οποία περνά στα ρούχα σας και κατόπιν στο δέρμα σας. Το κόλπο: Περάστε με χλωρίνη την ελαστική επένδυση και τον κάδο και βάλτε το πλυντήριό σας στο πρόγραμμα για ξέβγαλμα. Στη συνέχεια, προσθέστε λευκό ξύδι στην υποδοχή του απορρυπαντικού και βάλτε το πλυντήριο στο γρήγορο πρόγραμμα. Μόλις αυτό γίνει, θα παρατηρήσετε ότι οι δυσάρεστες μυρωδιές θα εξαφανιστούν για μήνες.
  6. Τα προϊόντα styling μαλλιών δημιουργούν μια αποπνικτική ατμόσφαιρα γύρω σας. Βασικοί υπαίτιοι είναι όσα προϊόντα φορμαρίσματος μαλλιών περιέχουν άρωμα, το οποίο συνδυαστικά με τα φυσικά έλαια που απελευθερώνει η τρίχα, δημιουργούν ένα κοκτέιλ κακοσμίας που ξεκινά από την κορυφή και μπορεί να καταλήξει μέχρι τα χέρια (αν έχετε την τάση να «παίζετε» τα μαλλιά σας με τα δάχτυλα). Ένα προϊόν styling με ουδέτερο (ή καθόλου) άρωμα είναι η ιδανική επιλογή. Ταυτόχρονα, η επιλογή ενός σαμπουάν με φυσικό άρωμα από αγνά εκχυλίσματα, επιτρέπει στα μαλλιά σας να αναδύουν μια φρέσκια και σαγηνευτική ευωδιά, έως και 12 ώρες μετά το λούσιμο.


Πηγή: Σοφία Μάργαρη - clickatlife.gr