Οι άνθρωποι των προέδρων. Ποιους εμπιστεύονται ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Οι άνθρωποι των προέδρων. Ποιους εμπιστεύονται ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας;


  Είναι οι αφανείς ήρωες της προεκλογικής περιόδου. Βρίσκονται πάντοτε σε ανοικτή γραμμή με τον πρόεδρο του κόμματος.
Είναι αυτοί που μαζί τους, οι κ. Τσίπρας, κ. Μητσοτάκης πίνουν τον πρωινό καφέ τους και χαράσσουν την επικοινωνιακή τακτική τους. Είναι οι άνθρωποι που δικαίως έχουν τον τίτλο «το δεξί χέρι» του Προέδρου

 Στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται ένας πρώην Κνίτης, που φλέρταρε για λίγο με το ΠΑΣΟΚ και κατέληξε στο Μέγαρο Μαξίμου επί ΣΥΡΙΖΑ.
 Ο λόγος για τον Θανάση Καρτερό. Όσοι τον γνωρίζουν λένε πως είναι «σκληρό καρύδι».


 Ο ίδιος έχει καταφέρει να χαίρει της εκτίμησης όχι μόνο του Αλέξη Τσίπρα αλλά και όλης της επιτελικής ομάδας στο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου. Έχει καταφέρει να τον φοβούνται και, παράλληλα, να τον θαυμάζουν. 

 Ο Θ. Καρτερός ξέρει καλά πως λειτουργεί το πολιτικό σύστημα διότι θεωρείται μία από τις… παλιές καραβάνες στη δημοσιογραφία. Επί χρόνια υπήρξε διευθυντής του Ριζοσπάστη και βασικός αρθρογράφος της Αυγής.

 Για αυτό και ενίοτε κάνει και χρέη λογογράφου του προέδρου στις πιο κρίσιμες ομιλίες. «Είναι ο άνθρωπος για τα δύσκολα», λένε στους διαδρόμους του Μαξίμου.

Είναι αυτός που μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές έδωσε το επικοινωνιακό στίγμα πως «ναι ηττηθήκαμε αλλά δεν χάσαμε και δεν ξεχάσαμε τα λαϊκά στρώματα».

 Στο γαλάζιο στρατόπεδο, απέναντι από τον Θανάση Καρτερό, βρίσκεται ένας άλλος πρώην Κνίτης, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος αποτελεί προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη και είναι ένας από τους στενότερους συνεργάτες του.

 Η πολιτική σκέψη του Τάκη Θεοδωρικάκου “ανδρώθηκε” πολιτικά στην ΚΝΕ. Στην συνέχεια έκανε ένα γρήγορο πέρασμα από το ΠΑΣΟΚ και κατέληξε να είναι ο εξ απορρήτων του προέδρου της ΝΔ. Στην Πειραιώς έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων και κανείς δεν έχει αμφισβητήσει μέχρι τώρα ούτε το ρόλο του ούτε τις ικανότητες του.

«Ο Τάκης ξέρει πως σκέφτονται οι Αριστεροί και μπορεί να τους πολεμήσει από μέσα», λένε στην Πειραιώς αναγνωρίζοντας πως η συμβολή του για την επιτυχία του κόμματος στις Ευρωεκλογές ήταν καθοριστική. Η λαϊκή του καταγωγή, από την Κοκκινιά του Πειραιά, αποτελεί ένα είδος εχέγγυου για κάτι τέτοιο. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος έχει επιφορτιστεί με το πιο δύσκολο κομμάτι της προεκλογικής περιόδου. Χαράσσει από κοινού με τον πρόεδρο την στρατηγική του κόμματος.

Σε ορισμένα πολιτικά πηγαδάκια λέγεται χαριτολογώντας πως «αυτή η προεκλογική μάχη είναι μια προσωπική αναμέτρηση μεταξύ δύο πρώην Αριστερών, του Θανάση Καρτερού και του Τάκη Θεοδωρικάκου», τονίζοντας πως και οι δύο έχουν διανύσει βίους παράλληλους.