Ο Σύλλογος Γονέων Β΄Δημ.Σχολείου Ν.Ραιδεστού μας θυμίζει: ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ βιβλίων, τετραδίων, εντύπων… - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ο Σύλλογος Γονέων Β΄Δημ.Σχολείου Ν.Ραιδεστού μας θυμίζει: ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ βιβλίων, τετραδίων, εντύπων…


Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Γονέων του Β΄Δημοτικού Σχολείου Νέας Ραιδεστού ευχαριστεί την Έφη Γιαννίογλου και τη συγχαίρει για την περιβαλ-λοντική της ευαισθησία, που υπενθύμισε να ενημερώσει τους γονείς για τις δυνατότητες ανακύκλωσης βιβλίων και τετραδίων… επίμαχο θέμα των ημερών μετά την ολοκλήρωση του σχολικού έτους!


Πολλοί λένε ότι δεν μπορούμε να ρίχνουμε τα βιβλία στους μπλε κάδους ανακύκλωσης συσκευασιών. 
Ωστόσο, μετά από ερώτημα στο Γραφείο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και έρευνα στο διαδίκτυο, επιβεβαιώνεται ότι μπορούμε να ανακυκλώνουμε τα βιβλία και τα τετράδια στους μπλε κάδους. 
Προσοχή, να μην κόβετε τα χαρτιά σε μικρά κομμάτια και να αφαιρείτε καλύτερα το εξώφυλλο, όταν αυτό είναι ντυμένο με πλαστική μεμβράνη. 
Μπορείτε να επιβεβαιώσετε τις πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης:
Το ΥΠ.Π.Ε.Θ. σε συνεργασία με το ΙΤΥΕ «Διόφαντος» εφαρμόζει πρόγραμμα ανακύκλωσης βιβλίων και χαρτιού με το όνομα «Το Χαρτί του Μέλλοντός μας – Ανακύκλωση Χαρτιού στα Σχολεία», που υλοποιείται από το 2017.

Το πρόγραμμα αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται στα σχολεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των Δήμων Πατρέων, Κορίνθου, Αιγιαλείας, Θεσσαλονίκης, Αμυνταίου (Φλώρινας), Πετρουπόλεως, Παλαιού Φαλήρου, Ελευσίνας, Χαϊδαρίου, Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας σε συνεργασία με τους αντίστοιχους Δήμους και Φορείς.

Ελπίζουμε σύντομα να συμμετέχει στο πρόγραμμα και ο Δήμος Θέρμης, ώστε να μπορούμε να ανακυκλώσουμε τα βιβλία και τα τετράδιά μας ως σχολική μονάδα στο σύνολο!

Πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε:
Ανακυκλώνουμε, το κάνουμε τρόπο ζωής!




Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα στέκονται