Χιλιάδες κεραυνοί έπεσαν εχθές σε Θεσσαλονίκη και Κεντρική Μακεδονία (ΧΑΡΤΗΣ) - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Χιλιάδες κεραυνοί έπεσαν εχθές σε Θεσσαλονίκη και Κεντρική Μακεδονία (ΧΑΡΤΗΣ)



Τι δείχνουν τα στοιχεία

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες έως και το απόγευμα της Κυριακής 02/06 στην Κεντρική και Βόρεια ηπειρωτική χώρα.
Σε πολλές περιπτώσεις οι καταιγίδες συνοδεύονταν από χαλαζοπτώσεις. Συνεργάτες και φίλοι του meteo.gr ανέφεραν χαλαζοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία και το Πήλιο, ενώ χαλαζόπτωση σημειώθηκε στις 16:30 περίπου και στην πόλη της Θεσσαλονίκης. 
Το σύστημα εντοπισμού κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κατέγραψε πάνω από 7300 κεραυνούς στην Κεντρική και Βόρεια ηπειρωτική χώρα. Στον χάρτη που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την γεωγραφική κατανομών αυτών.
Ισχυρή καταιγίδα έπληξε το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μέσα σε μισή περίπου ώρα οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών /meteo.gr στο Επταπύργιο και τη Δ.Ε.Θ. κατέγραψαν 23.2 και 19.4 χιλιοστά αντίστοιχα. 
Χαρακτηριστικό της έντασης του σύντομου κατά τα αλλά φαινομένου είναι ότι κατά το δεκάλεπτο από 12:30 έως 12:40 ο πρώτος σταθμός κατέγραψε 14.0 και ο δεύτερος 10.2 χιλιοστά. 
Για να καταλάβουμε την ποσότητα του ολικού νερού που έπεσε θυμίζουμε ότι 1 χιλιοστό βροχής αντιστοιχεί σε 1 τόνο νερού ανά στρέμμα!

Δείτε ακόμη σχετικά :