Οι παραδοσιακοί χοροί και ο λόγος που οι άνθρωποι ασχολούνται με αυτούς - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Οι παραδοσιακοί χοροί και ο λόγος που οι άνθρωποι ασχολούνται με αυτούς

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται πλέον να ασχοληθούν με παραδοσιακούς χορούς. 

Είναι μία άσκηση που γυμνάζει εξαιρετικά το σώμα, αλλά και μία δραστηριότητα με την οποία κάποιος μπορεί να ασχοληθεί εύκολα, καθώς ο δήμος κάθε περιοχής πάντοτε παρέχει τη δυνατότητα στην εκμάθησή τους με ένα χαμηλό χρηματικό ποσό ή και δωρεάν για τα άτομα που δεν έχουν την οικονομική δύναμη να εγγραφούν σε μία σχολή.
Γιατί οι άνθρωποι θέλουν να μάθουν παραδοσιακούς χορούς; Τι κερδίζουν εκτός από ένα ευχάριστο διάλειμμα από μία κουραστική καθημερινότητα;
Οι άνθρωποι έρχονται σε επαφή με την ιστορία μία περιοχής, ενός νησιού , έρχονται κοντά στην εποχή εκείνη και μαθαίνουν τους λόγους που ο κάθε χορός αναπτύχθηκε και καλλιεργήθηκε. 
Ο χορός ως μία μορφή τέχνης, είναι μία ομολογία και αυτή του παρελθόντος και της ιστορίας μίας περιοχής , ένα πολιτιστικό επίτευγμα που μεταφέρεται αλώβητο από γενιά σε γενιά.
Ένας σημαντικός λόγος που όλοι και περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται πλέον να ασχοληθούν με τους παραδοσιακούς χορούς, είναι ότι επιθυμούν και οι ίδιοι να ξεφύγουν, έστω και για λίγο, από το σύγχρονο εκμοντερνισμό και την ξενομανία και να έρθουν σε επαφή με την παράδοση, τη δική μας παράδοση. 
Πολλοί άνθρωποι κουράστηκαν πλέον να βιώνουν καθημερινά την υιοθέτηση κάθε ανόητης κουλτούρας που προέρχεται από το εξωτερικό και επιθυμούν την επιστροφή σε κάτι πατροπαράδοτο, αληθινό και βιωματικό.
Αν πραγματικά θέλετε να ασχοληθείτε με παραδοσιακούς χορούς, κάντε το. Είναι μία εμπειρία μοναδική που θα σας μάθει σίγουρα πολλά!