Πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης

"Αγαπητά μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Λειβαδιωτών, καλημέρα σας, να έχουμε όλοι μας καλόν μήνα και ένα όμορφο και ευχάριστο καλοκαίρι.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Λειβαδιωτών αποφάσισε να διοργανώσει τον Ιούνιο δύο σημαντικές τοπικές εκδηλώσεις. 


1.Γιορτή του Άη Γιάννη του Κλήδονα, το Σάββατο 22 Ιουνίου και ώρα 20:00 στην κεντρική πλατεία του Λειβαδίου. 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει την αναβίωση του εθίμου του «αμίλητου νερού», άναμμα φανών, παραδοσιακούς χορούς γύρω από την πυρά και τοπικά εδέσματα.'Στη διοργάνωση συμμετέχει και το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με καλεσμένους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα δημιουργήσουν έργα τέχνης χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά της περιοχής του Λειβαδίου. Επίσης θα οργανώσουν το απόγευμα του Σαββάτου εκπαιδευτικές, διαδραστικές εκδηλώσεις στα «Τσαϊρια», στις οποίες θα συμμετέχουν και παιδιά του Δημοτικού σχολείου.'

2. Τοπική εθνική γιορτή προς τιμήν των Λειβαδιωτών ηρώων και αγωνιστών που έλαβαν μέρος στον απελευθερωτικό αγώνα του Έθνους 1821-1829. την Κυριακή 23 Ιουνίου (08:00-13:00). 

Η εκδήλωση περιλαμβάνει τέλεση πανηγυρικής θείας Λειτουργίας, επιμνημόσυνη δέηση στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητου, δεξίωση επισήμων και πανηγυρική ομιλία στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου παρακαλεί τις μητέρες που έχουν παιδιά στο Δημοτικό Σχολείο να πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις της Εικαστικής Ομάδας TeeToTuM και τις γυναίκες και τα μέλη του Συλλόγου να ετοιμάσουν τοπικά εδέσματα, τα οποία θα προσφέρουν στους κατοίκους και τους επισκέπτες των εκδηλώσεων. .

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου"