Δεν φαντάζεστε πόσο παλιό είναι το τεστ εγκυμοσύνης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Δεν φαντάζεστε πόσο παλιό είναι το τεστ εγκυμοσύνης

Δεν φαντάζεστε πόσο παλιό είναι το τεστ εγκυμοσύνης

Τα πρώτα τεστ εγκυμοσύνης με τη μορφή που τα ξέρουμε σήμερα δεν θα κυκλοφορούσαν σε Ευρώπη και Αμερική παρά στις αρχές της δεκαετίας του 1970, με κάποια προδρομικά τεστ να υπάρχουν στο εμπόριο ήδη από το 1930.


Θα έλεγε δηλαδή κανείς πως είναι μια σχετικά πρόσφατη ιστορία, ένας θρίαμβος της επιστήμης από αυτούς που γνώρισε ο κόσμος κατά τον 20ο αιώνα.
Όπως μας πληροφορεί όμως το National Institutes of Health των ΗΠΑ, ο κεντρικός κρατικός οργανισμός δημόσιας υγείας της χώρας, τα τεστ εγκυμοσύνης υπήρχαν στον κόσμο τουλάχιστον από το… 1350 π.Χ
Οι αρχαίες Αιγύπτιες ουρούσαν σε σπόρους σιταριού και κριθαριού για να δουν αν είναι σε ενδιαφέρουσα ή όχι, αλλά και τι φύλο θα είχε ο απόγονός τους. Αν φύτρωνε το σιτάρι, τότε είχαν κορίτσι, ενώ αν φύτρωνε το κριθάρι, κυοφορούσαν αγόρι. Αν τίποτα από τα δύο δεν φύτρωνε, τότε δεν υπήρχε εγκυμοσύνη.
Ένας αιγυπτιακός πάπυρος περιγράφει μάλιστα με κάθε λεπτομέρεια την τεχνική και μας λέει πως η γυναίκα όφειλε να ουρεί στους σπόρους όχι μία φορά, αλλά αρκετές κατά τη διάρκεια μερικών ημερών.
Το αστείο είναι πως όταν η επιστήμη θέλησε να ελέγξει το 1963 την ιστορία με τους σπόρους και την εγκυμοσύνη, βρήκε πως το αρχαίο εμπειρικό τεστ ήταν κατά 70% ακριβές! Οι επιστήμονες κατέληξαν πως αυτή ήταν πράγματι η πρώτη δοκιμασία που εντόπιζε συγκεκριμένη ουσία στα ούρα των εγκύων και υποθέτουν πως πρέπει να είναι τα αυξημένα οιστρογόνα των γυναικών σε ενδιαφέρουσα που κάνουν το «μαγικό»…


newsbeast.gr