Τελευταία Νέα:

Κυριακή 9/6 στα Βασιλικά - Εκδηλώσεις Μνήμης και Ιστορικής Αναφοράς για την Επέτειο του Ολοκαυτώματος & της Μάχης των Βασιλικών


Εκδηλώσεις μνήμης και ιστορικής αναφοράς για την Επέτειο του Ολοκαυτώματος και της Μάχης των Βασιλικών της 9ης και 10ης Ιουνίου 1821 διοργανώνει η Κοινότητα Βασιλικών  την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 και ώρα 10:30 στην Πλατεία “Χάνια” Βασιλικών.
Το 1821 τα Βασιλικά συμμετείχαν στην επανάσταση της Χαλκιδικής και υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή. Στις 10 Ιουνίου 1821 διεξήχθη η Μάχη των Βασιλικών, όπου έπεσε μαχόμενος ο Καπετάν Στάμος Χάψας με 68 αγωνιστές. 

Σημαντικός αγωνιστής του 1821 από τα Βασιλικά ήταν ο Αθανάσιος Μόσχου γεννημένος το 1795 καθώς επίσης και οι Γεώργιος Αθανασίου, Δημήτριος Ιωάννου, Γεώργιος Λιάπης, Νικόλαος Νέστωρος, Νικόλαος Ράπτης, Άνθιμος Στέριου, Αδαμάντιος Φίλης και Βασίλειος Κοτζιόγλου με τους γιους του Αναστάσιο και Δημήτριο[4]. Μέλος της Φιλικής Εταιρείας ήταν επίσης, ο Αθανάσιος Κοτζιάς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
10:00 π.μ.          Επίσημη Δοξολογία στον Ι.Ν.Αγίου Γεωργίου Βασιλικών
10:30 π.μ.          Επιμνημόσυνη Δέηση & Κατάθεση στεφανιών
Σύντομη αναφορά στο ιστορικό περιεχόμενο της Επετείου από την κ. Μαρία Νάνου, εκπαιδευτικό του ΕΠΑΛ Βασιλικών .
                              Ενός λεπτού σιγή – Εθνικός Ύμνος
                              Εκδήλωση από το Χορευτικό Τμήμα ΚΑΠΗ Βασιλικών
                              Ακολουθεί δεξίωση
Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Καράνταλης Μιχαήλ, εκπαιδευτικός Υπεύθυνος Πολιτιστικών Πνευματικού Κέντρου Βασιλικών.
19:30 Θεατρική παράσταση “Η σιωπή” από τα παιδιά της Α΄και Β΄τάξης του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Βασιλικών στο Δημοτικό Θέατρο “ΑΛΣΟΣ” Βασιλικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια