Φωτορεπορταζ από τα 8α Θερμιώτικα - Ο Χορευτικός Ομιλος Θέρμης... στα καλύτερά του - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Φωτορεπορταζ από τα 8α Θερμιώτικα - Ο Χορευτικός Ομιλος Θέρμης... στα καλύτερά του


 

Με χορό, τραγούδι και κέφι ολοκληρώθηκε για 8η χρονιά μια επιτυχημένη εκδήλωση στη Θέρμη που προσέλκυσε κόσμο από διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.  


Από μικρά παιδιά μέχρι και ηλικιωμένοι απόλαυσαν μουσικοχορευτικό θέαμα σε ένα δροσερό περιβάλλον κάτω από τα πεύκα στο Αλσος του Αγιου Τρύφωνα, ενώ η εξαιρετική ορχήστρα και τα τραγούδια ξεσήκωσαν τον κόσμο κάνοντάς τον να χορεύει και να  τραγουδά τη δημοτική μας παράδοση.  

Εχθές, πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων χόρεψε ο Ο Σύλλογος Πολιτιστικών Δραστηριωτήτων Τριαδίου ¨Ο Άγιος Γεώργιος ¨ και ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ταγαράδων

Αξιοι επαίνων οι χορευτές που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό με τις φορεσιές και το παράστημα που εντυπωσίασε, αλλά και οι εθελοντές, με τη βοήθεια και το χαμόγελο των οποίων όλα κύλησαν ομαλά.

Δε μπορούσε βέβαια να λείπει το φαγητό και το ποτό. Το ψήσιμο των κρεατικών στη σχάρα και τα κρύα ποτά έδωσαν άλλη.... "γεύση" στην εκδήλωση για την οποία μόνο καλά λόγια ακούσαμε με όσους μιλήσαμε.

Η συνέχεια... αύριο με τον  Εξωραϊστικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Λακκιάς, τον  Καλλιτεχνικό Μορφωτικό Σύλλογο Νέας Ραιδεστού ¨Βισάνθη¨ , αλλά και τον Μορφωτικό Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Περίβλεπτου Ιωαννίνων!

 Το THERMISnews.gr ήταν εκεί και σας παραθέτει φωτογραφίες :


























Τα Θερμιώτικα ξεκίνησαν μαζί με την Ίδρυση του Ομίλου , στην αρχή σαν τελετή λήξης των τμημάτων του αλλά και σαν αφορμή για ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι για την λήξη της χορευτικής χρονιάς.

Τα τελευταία χρόνια όμως αποτελούν ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός καθώς είναι το μόνο διήμερο εκδηλώσεων στον Δήμο στο οποίο ανταμώνουν οι πολιτιστικοί Σύλλογοι της περιοχής, με σκοπό την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της πατρίδας μας , καθώς και την σύσφιξης  των σχέσεων μεταξύ τους γλεντώντας όλοι μαζί στο τέλος σε ένα μεγάλο κύκλο.

Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα  στον Αγίου Τρύφωνα, κάτω από τα πεύκα και δίπλα στο Εκκλησάκι τα οποία προσφέρουν το ιδανικό τοπίο για ένα παραδοσιακό γλέντι.