«Αλλαγές» στο σεξ μετά τα 40 - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

«Αλλαγές» στο σεξ μετά τα 40

Αποτέλεσμα εικόνας για  σεξ μετα τα 40

Μετά τα 40 οι ορμονικές αλλαγές που μπορεί να αντιμετωπίσουν και τα δύο φύλα, μπορεί να προκαλέσουν αλλαγές στη σεξουαλική διέγερση, την επιθυμία και το πόσο άνετα αισθάνονται με το σώμα τους κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

Γίνεστε πιο δεκτικοί σε νέες εμπειρίες

Τα ζευγάρια στα 40 έχουν περισσότερα κίνητρα για να εξερευνήσουν διάφορες πτυχές της σεξουαλικότητάς τους όπως υποστηρίζει ο Δρ. Chavez. «Τα ζευγάρια είναι πιο ανοιχτά στην εξερεύνηση σε αυτή την ηλικία λόγω της σεξουαλικής εμπιστοσύνης, της ισχυρότερης αίσθησης της σεξουαλικότητάς τους, της επιθυμίας να κάνουν το σεξ πιο παιχνιδιάρικο ή επειδή αισθάνονται βαθύτερη συναισθηματική σύνδεση για πιο ουσιαστικό και παθιασμένο σεξ».

Πρέπει να φροντίσετε για την υγεία της καρδιάς σας

Η υγεία του καρδιαγγειακού είναι «κλειδί» για καλή σεξουαλική ζωή. Όπως αναφέρει ο Gracie Landes, σύμβουλος γάμου και σεξουαλικός θεραπευτής στη Νέα Υόρκη, η διατήρηση της καλής φυσικής υγείας είναι ιδιαίτερα σημαντική. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε αερόβια γυμναστική αλλά και ασκήσεις ενδυνάμωσης των μυών. Άλλωστε, η γυμναστική δεν θα βελτιώσει μόνο την υγεία σας αλλά και την αυτοπεποίθησή σας.

Οι γυναίκες μπορεί να έχουν περισσότερους οργασμούς

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι οι μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες χάνουν την ικανότητά τους να έχουν οργασμούς. Ωστόσο, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες άνω των 40 ετών μπορεί να απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ. «Για μερικές γυναίκες, ο οργασμός γίνεται ευκολότερος με την εμπειρία, την αυτοπεποίθηση και την άνεση», λέει ο Landes.

Προσοχή στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα μπορεί να ανησυχούν κυρίως τις μικρότερες ηλικιακά ομάδες, όμως σύμφωνα με μία έρευνα από τα Κέντρα Ελέγχου Ασθενειών, ο αριθμός των ατόμων άνω των 40 που εμφανίζουν ΣΜΝ συνεχίζει να αυξάνεται. Οι ειδικοί λένε ότι το γεγονός αυτό, οφείλεται στα φάρμακα στυτικής δυσλειτουργίας, στη μειωμένη ανάγκη για αντισύλληψη και στην αραίωση των κολπικών ιστών, γεγονός που μπορεί να κάνει τις γυναίκες πιο ευάλωτες σε λοιμώξεις.

Πηγή: onmed.gr