Η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Θέρμη (VIDEO - ΦΩΤΟ) - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Θέρμη (VIDEO - ΦΩΤΟ)


Πραγματοποιήθηκε στη Θέρμη το απόγευμα της Παρασκευής η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Παραθέτουμε τη σχετική ανακοίνωση του συνδυασμού:

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Μιχάλης Μιχαήλ, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Φάνης Καρκατζούνηςυποψήφιος δήμαρχος Θέρμης.
Ο Μιχάλης Μιχαήλ, στην ομιλία του, σημείωσε μεταξύ άλλων τον ενιαίο χαρακτήρα των ερχόμενων εκλογών και τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ. Στην ομιλία του ,ανέφερε:
«Η μάχη σε Ευρωβουλή, Δήμους και Περιφέρειες είναι ενιαία, γιατί ενιαία είναι και η πολιτική που εφαρμόζεται και στους τρεις τομείς. Δεν υπάρχουν σήμερα ούτε "ανεξάρτητοι", ούτε "ικανοί" υποψήφιοι. Υπάρχουν δύο πολιτικές, και ανάμεσα σ ’αυτές καλείται ο λαός μας να αποφασίσει ποια θα στηρίξει. Είναι από την μία οι πολιτικές όλων των υπολοίπων που χαράσσονται από τον «Καλλικράτη», τον «Καποδίστρια» και τον «Κλεισθένη», που υπηρετούν το κεφάλαιο, και από την άλλη η είναι πολιτική που σήμερα υπηρετούν οι κομμουνιστές Δήμαρχοι σε Πάτρα, Χαϊδάρι, Πετρούπολη, Καισαριανή και Ικαρία.
Οι κομμουνιστές δήμαρχοι δίνουν τη ψυχή τους και με προσωπικό κόστος πάνε κόντρα σε όλα αυτά που έχει θεσπίσει το αστικό κράτος για να βάλει τη ράγα της εξυπηρέτησης των μονοπωλίων και των επιχειρήσεων σε κάθε δήμο. Την πολιτική που αναγκάζει τον φτωχό  λαϊκό κόσμο να πληρώνει ανταποδοτικά τέλη ακριβά για να έχει το αυτονόητο, δηλαδή ύδρευση , καθαριότητα κ.ά..
Το ζήτημα ωστόσο είναι το εξής, αγαπητοί φίλοι και φίλες. Η πολιτική αυτή που εφαρμόζεται στους Δήμους και τις Περιφέρειες έχει μία μήτρα που την γεννά, και αυτή είναι η ΕΕ. Θα θυμίσουμε λοιπόν πως αυτή η ΕΕ, πριν μεταλλαχτεί με την Συνθήκη του Μάαστριχτ από ΕΟΚ σε ΕΕ, ήταν αυτή που υποσχέθηκε πως "θα τρώμε με χρυσά κουτάλια". Τα χρυσά κουτάλια όμως παραμένουν στην αστική τάξη και ο λαός σήμερα τρέφεται με τα πλαστικά κουταλάκια των συσσιτίων.
Μας είχαν μιλήσει για την ευημερία των λαών. Για ποια ευημερία μιλάνε όμως; Και το ΚΚΕ δικαιώθηκε, όταν από το 1961 ακόμα είχε μιλήσει για την ΕΟΚ και την αποκάλεσε «λάκκο των λεόντων». Εκεί μέσα, εδώ και 60 χρόνια, κατασπαράσσουν τα μεγάλα μονοπώλια και οι επιχειρηματικοί όμιλοι τους λαούς της Ευρώπης, χτυπώντας τα δικαιώματά τους και κατακλέβοντας τον πλούτο που παράγουν».
Ο Φάνης Καρκατζούνης σημείωσε, μεταξύ άλλων: 
«Κυρίως όμως είμαστε το πιο δυνατό αγωνιστικό ψηφοδέλτιο που έχει στις γραμμές του δοκιμασμένους αγωνιστές στο εργατικό κίνημα, στο αγροτικό κίνημα, στο κίνημα των αυτοαπασχολούμενων, στο κίνημα των εκπαιδευτικών, στο γονεϊκό κίνημα, στο φοιτητικό κίνημα, στο συνδικαλιστικό κίνημα των ενστόλων. Όταν οι άλλοι θέτουν ως προσόντα για να ψηφιστούν την καριέρα τους, εμείς έχουμε να προβάλουμε χιλιάδες εργατοώρες αγώνα και προσφοράς στο λαϊκό κίνημα.
Έμειναν δύο εβδομάδες μπροστά μας και έχουμε χρέος να μεταδώσουμε την αγωνιστική μας πρόταση σε κάθε λαϊκό σπίτι. Να καλέσουμε να μας στηρίξει κάθε άνθρωπος που είναι απογοητευμένος, οργισμένος με την κατάσταση που ζει, ο,τι κι αν ψήφισε στις τελευταίες εκλογές. Εδώ είναι η θέση του!
Να φτάσουμε σε κάθε λαϊκό σπίτι για να εξουδετερώσουμε τις απειλές, τους εκβιασμούς, τα ταξίματα. Εδώ είναι η θέση τους!
Με τη διακήρυξη, τις ανακοινώσεις του ΚΚΕ, το φυλλάδιο με τους υποψήφιους και το ψηφοδέλτιο στο χέρι να οργώσουμε τα χωριά μας για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν θα τους χαρίσουμε κανέναν!
(…) Απευθυνόμαστε σε σένα που ζεις και δουλεύεις σε αυτόν τον τόπο, που βιώνεις τα ίδια προβλήματα με εμάς, που μετράς πως βγαίνει ο μήνας, που ταλαιπωρείσαι και επιβαρύνεσαι από την έλλειψη υποδομών, από την ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών, από τα υψηλά τέλη, τροφεία και δίδακτρα, που ανησυχείς, αγωνιάς, ψάχνεις λύση, που θέλεις ένα δήμο καλύτερο, πιο φιλικό, πιο προσιτό για τους πολλούς. Σου λέμε με θάρρος να μην ψάχνεις τις διαφορές ανάμεσα στις άλλες παρατάξεις σε αυτές τις εκλογές, γιατί όλες κινούνται στην ίδια γραμμή, αλλά να κάνεις τη διαφορά».
Στο κάλεσμά του, ο Σωτήρης Αβραμόπουλος είπε: «Με δυνατό ΚΚΕ και "'Λαϊκή Συσπείρωση" μπορεί να ενισχυθεί το πραγματικό αντίπαλο δέος στο φασισμό και στην ακροδεξιά.
Γιατί πολλά παχιά, δήθεν προοδευτικά λόγια ακούμε από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο υποψήφιος του, Κουρουμπλής, συναντιέται και χαριεντίζεται με το γνωστό φασίστα Αμβρόσιο ενώ ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια, κ.Γιαννούλης, είχε μέχρι χθες στο περιφερειακό του ψηφοδέλτιο, γνωστό ακροδεξιό από την Ημαθία, τον οποίο απέσυρε κατόπιν εορτής και μετά τη γενική κατακραυγή.
Με δυνατό ΚΚΕ ,λοιπόν, μπορεί να γκρεμιστεί από την τρίτη εκλογική θέση η Χ.Α, να παραμείνει εκλογικά η «Λαϊκή Συσπείρωση» πάνω από τη Χ.Α στην Π.Ε Θεσσαλονίκης, αλλά και να χωθούν στις τρύπες τους αυτοί που πρόδωσαν αμέτρητες φορές το λαό μας. Όπως τότε που οι πολιτικοί τους πρόγονοι παρέδιδαν στους Γερμανούς ναζί, στους Ιταλούς και Βούλγαρους φασίστες τη Μακεδονία, τη Θεσσαλονίκη, το λαό μας. Όπως τότε που έβαζαν κουκούλες και κατέδιδαν στους κατακτητές, πατριώτες που πάλευαν για την απελευθέρωση, που οδηγούσαν τους κατακτητές σε θηριωδίες, όπως το μπλόκο της Καλαμαριάς και το ολοκαύτωμα του Χορτιάτη.
Όπως τώρα που δεν λένε κουβέντα για τους εργαζομένους, για τα δικαιώματα της νέας γενιάς, αλλά στέκονται «κλαρίνο» στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και στο πιο ισχυρό τμήμα του ελληνικού κεφαλαίου, του εφοπλιστικού.
Φίλες και φίλοι,
Έχουμε τη δυνατότητα με ένα καλό αποτέλεσμα, να εκλέξουμε περισσότερους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, οι οποίοι θα μπορέσουν να έχουν τη δική του συμβολή τόσο στην ανάδειξη των προβλημάτων του λαού της περιοχής όσο και στη διατύπωση προτάσεων για τη διεκδίκηση συγκεκριμένων λύσεων.
Γιατί όσο δεν έχουν διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις για ριζικές ανατροπές σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο Περιφέρειας, έχει μεγάλη σημασία το ποιος μπορεί να ασκήσει αξιόπιστα πραγματική αντιπολίτευση από την πλευρά των συμφερόντων των εργαζόμενων, της νεολαίας.
Με ισχυρό ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές και "Λαϊκή Συσπείρωση" στην ΠΚΜ και εδώ στο Δήμο Θέρμης, μπορούμε να κάνουμε τη πραγματική διαφορά, για να δυναμώσει ο αγώνας, η ελπίδα, να ανοίξει ο δρόμος για τη ριζική αλλαγή πορείας που έχει ανάγκη ο λαός μας, η νεολαία».
Παράλληλα ο Φ. Καρκατζούνης παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «ATLAS TV». (Δείτε τη συνέντευξη εδώ)
1 / 7