"O γύρος του κόσμου" Με την ομάδα στήριξης παιδικού χωριού SOS - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

"O γύρος του κόσμου" Με την ομάδα στήριξης παιδικού χωριού SOS

Το πρωτότυπο project το οποίο οργάνωσε και παρουσίασε σε εκδήλωση πρόσφατα η Ομάδα Στήριξης του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου.


Ένα ενδιαφέρον και πρωτότυπο project οργάνωσε και παρουσίασε πρόσφατα η Ομάδα Στήριξης του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου στο εστιατόριο Β (εντός του Βυζαντινού Μουσείου).

Mε ανοιξιάτικη διάθεση το κοινό περιηγήθηκε στις έξι ηπείρους μέσα από το έργο έξι φωτογράφων γυναικών οι οποίες με ευαισθησία ανταποκρίθηκαν άμεσα και δώρισαν τα έργα τους για το έργο του Σωματείου.

Σύμφωνα με την ιστορικό τέχνης, Θάλεια Στεφανίδου: «Έξι γυναίκες με την προσωπική τους οπτική γίνονται μέσα από το φωτογραφικό τους φακό τα «μάτια της Γης» με μία φωτογραφία από την ήπειρο που η κάθε μία έχει επιλέξει. Η Ζέττα Αντσακλή με φωτογραφία από την Ωκεανία, η Μαρίνα Βερνίκου από την Ανταρκτική, η Νίκη Γλεούδη  από την Αμερική, η Θάλεια Καραφυλλίδου  από την Αφρική, η Κατερίνα Κατώπη από την Ευρώπη και η Μάτα Τσολοζίδη-Ζησιάδη από την Ασία.

Ένας mini φωτογραφικός γύρος του κόσμου σε μια ΓΗ αποδεδειγμένα στρογγυλή, όπου οι  εξάρσεις στεριάς διαχωρίζονται από τους υδάτινους όγκους. Με απελευθερωμένη τη γυναικεία τους ευαισθησία εστιάζουν αφενός στο υγρό στοιχείο του πλανήτη μας και φυσικά στο πράσινο της δυναμικής του καρποφορίας.   

Εξάλλου στον αποκομμένο φωτογραφικό χρόνο των έξι αυτών ακίνητων εικόνων, παρόμοιων με ζωγραφική καβαλέτου, προβάλλονται και αναδεικνύονται ατμοσφαιρικές στιγμές τοπίων που μας υποβάλλουν την ποιητική τους ερμηνεία για τον κάθε τόπο, πολύ πέραν μιας στερεότυπης αντίληψης γι’ αυτόν».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, φίλες και φίλοι του Σωματείου, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, δημοσιογράφοι.  

Πηγή