Πρόγραμμα του ΜΙΤ σε ελληνικά σχολεία ! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πρόγραμμα του ΜΙΤ σε ελληνικά σχολεία !

Σχετική εικόνα
Μια ενδιαφέρουσα πρωτιά καταλαμβάνει η Ελλάδα μεταξύ των άλλων ευρωπαϊκών χωρών καθώς θα είναι η πρώτη που θα φέρει ένα εργαστήριο του MIT στους Έλληνες μαθητές Γυμνασίου.
Το MIT J WEL είναι ένα εργαστήριο που δημιουργεί εκπαιδευτικά προγράμματα βάσει της έρευνας που γίνεται στο παγκοσμίου φήμης πανεπιστήμιο. Φέτος το καλοκαίρι, από τις 25 Ιουνίου έως και τις 5 Ιουλίου, μαθητές Γυμνασίου απ’ όλη την Αττική θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα θερινό πρόγραμμα, στο οποίο θα διδάσκουν εξειδικευμένοι φοιτητές του ΜΙΤ και θα συμμετέχουν και Ελληνες εκπαιδευτικοί.
Η Σχολή Μωραΐτη ανταποκρίθηκε άμεσα για να προσφέρει χώρο φιλοξενίας στην πρόταση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Μάθηση Πρωτοβουλία», ο οποίος έψαξε διεθνώς για να φέρει στην Ελλάδα ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα για τα ελληνικά σχολεία. Η Ελλάδα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που φέρνει το MIT J WEL στα σχολεία της, ενώ το πρόγραμμα εδώ και τρία χρόνια «τρέχει» στο Χονγκ Κονγκ με μεγάλη επιτυχία.
jwel.mit
Τι περιλαμβάνει όμως αυτό το θερινό πρόγραμμα και πού απευθύνεται; Στόχος του «Μάθηση Πρωτοβουλία» είναι να κεντρίσει το ενδιαφέρον του μέσου μαθητή. Του μαθητή που ψάχνει κίνητρα για να ενδιαφερθεί για τα μαθήματά του. Το πρόγραμμα του ΜΙΤ αποτελεί ένα εργαστήριο το οποίο βασίζεται στις νέες τεχνολογίες για να αναδείξει πώς οι τομείς της τεχνολογίας, της επιστήμης, της Μηχανικής και των Μαθηματικών λειτουργούν στην καθημερινή ζωή. 
Οι μαθητές θα κληθούν να λύσουν πραγματικά προβλήματα και να συνεργαστούν για να εξάγουν συμπεράσματα πάνω σε ζητήματα όπως για παράδειγμα πώς λειτουργεί μια ανεμογεννήτρια ή θα προσπαθήσουν να οδηγήσουν και να ελέγξουν την κίνηση των κινητήρων σε δεξαμενές νερού, ανταποκρινόμενες σε αλλαγές στις ανθρώπινες συναισθηματικές καταστάσεις.

Οι αιτήσεις αφορούν όλους τους μαθητές Γυμνασίου ενώ θα δοθούν και κάποιες υποτροφίες με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια. 

Σε πρώτη φάση αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 80 μαθητές. Πληροφορίες και αιτήσεις στο 2106795000.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος