Τίτλοι τέλους στη σχέση Google - Huawei - Τι προβλήματα θα αντιμετωπίσουν οι χρήστες - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τίτλοι τέλους στη σχέση Google - Huawei - Τι προβλήματα θα αντιμετωπίσουν οι χρήστες


Στον απόηχο της απόφασης Τραμπ να βάλει τον κινεζικό κολοσσό στην μαύρη εμπορική λίστα, η Google ουσιαστικά θέτει την Huawei έξω από τις προχωρημένες υπηρεσίες του συστήματος Android.


Η Google ανέστειλε την παροχή κρίσιμων υπηρεσιών Android στην κινεζική εταιρεία Huawei, ως συνέπεια της κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Κίνα.


Στην πράξη αυτό σημαίνει πως οι χρήστες καινούργιων φορητών συσκευών της Huawei δεν θα μπορούν να εγκαταστήσουν ενημερώσεις για πολλές εφαρμογές μέσω του κέντρου Google Play, ούτε θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες-κλειδιά της Google όπως το YouTube, το Gmail και οι Χάρτες.

Οι συσκευές της Huawei θα μπορούν σταθερά να χρησιμοποιήσουν την βασική έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android της Google, η οποία είναι open source και δημοσίως διαθέσιμη για όλους. Ωστόσο, θα είναι αποκλεισμένες από μεγάλο εύρος του «οικοσυστήματος» της Google.

Οι χρήστες που έχουν ήδη αγοράσει προϊόντα από την Huawei δεν θα επηρεαστούν.

Η απόφαση της Google να αναστείλει την συνεργασία με την Huawei – έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων και τάμπλετ στον κόσμο – έρχεται λίγες ημέρες αφότου η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενέταξε τον κινεζικό κολοσσό στην «μαύρη λίστα» της.

Ως συνέπεια, οι αμερικανικές επιχειρήσεις χρειάζονται ειδική άδεια ώστε να συνεχίσουν τις αγοραπωλησίες με την Huawei.

«Συμμορφωνόμαστε με την εντολή και εξετάζουμε τις συνέπειες», δήλωσε εκπρόσωπος της Google.

Η κινεζική επιχείρηση δεν έχει προβεί σε επίσημο σχόλιο, όμως στο παρελθόν στελέχη της έχουν δηλώσει πως θα επιδιώξει την ανάπτυξη δικού της λειτουργικού συστήματος εάν αναγκαστεί. Μέρος της απαιτούμενης τεχνολογίας αναπτύσσεται εδώ και χρόνια.

Η είδηση μεταδόθηκε πρώτα από το πρακτορείο Reuters.