Cocktails που εντυπωσιάζουν και μπορούμε να τα κάνουμε όλοι - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Cocktails που εντυπωσιάζουν και μπορούμε να τα κάνουμε όλοι

Αποτέλεσμα εικόνας για Cocktails

Για κάποια cocktails δε χρειάζεται να είσαι πτυχιούχος μπαρίστα για να παρουσιάσεις κάτι ποιοτικό. Να μερικές προτάσεις :

Βερμούτ

Το ενισχυμένο και εμπλουτισμένο με διάφορα βότανα και μπαχαρικά κρασί κάνει κατά κάποιους τη δική του επανάσταση τα τελευταία χρόνια και για άλλους ένα νοσταλγικό come back. 

Παρότι δεν φτάνει ακόμη τα επίπεδα κατανάλωσης των αρχών του 20ου αιώνα, όταν ξεπερνούσε κατά πολύ το ουίσκι και το gin, καταφέρνει και κάνει τη διαφορά, όντας μια απολαυστική όσο και σοφιστικέ επιλογή.

Whiskey Smash

Θα μπορούσε κάποιος να πει πως είναι το σημείο όπου το ουίσκι συναντά το mojito και αποτελεί την γλυκιά ανάμειξη ζάχαρης, λεμονιού, φρέσκων φύλλων μέντας και ασφαλώς του δημοφιλέστερου ποτού.

Υλικά: 2 μεζούρες ουίσκι, 1 κ.σ. λευκή ζάχαρη, 7-8 φρέσκα φύλλα μέντας, μισό λεμόνι, κομμένο στα 4, 1 φλιτζάνι θρυμματισμένος πάγος.

Εκτέλεση: Η μέντα, το λεμόνι και η ζάχαρη μπαίνου στο σέικερ και πιέζονται ελαφρώς μέχρι να βγουν οι χυμοί του λεμονιού και ανακατεύονται μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτεις το ουίσκι και ανακατεύεις για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Αδειάζεις σε ποτήρι Old Fashioned και συμπληρώνεις με τον πάγο. Γαρνίρεις με ένα κλαδάκι μέντας.

Old Fashioned

Ένα εκ των κλασικότερων cocktails που αποθεώνει την αξία των διαχρονικών πραγμάτων σε αυτή τη ζωή και δεν χάνει ποτέ τη γοητεία του.

Υλικά: 1 1/2 μεζούρα ουίσκι, ένας κύβος ζάχαρης, 1/2 κ.γ. Angostura bitters, φλούδα από πορτοκάλι ή λεμόνι για το γαρνίρισμα.

Εκτέλεση: Σε mixing glass ανακατεύεις τον κύβο ζάχαρης και τα bitters. Μετά το γεμίζεις με πάγο και προσθέτεις το ουίσκι. Συνεχίζεις να ανακατεύεις και σουρώνεις σε ποτήρι Old Fashioned, ιδανικά με έναν μεγάλο πάγο. Γαρνίρεις με τη φλούδα πορτοκαλιού ή λεμονιού.

Mezcal

Η καπνιστή του γεύση του συγγενή της τεκίλας δημιουργεί σίγουρα ενδιαφέρον με την πρώτη γουλιά και εντυπώσεις με τις επόμενες. 

Παρότι πιο τραχύ από τον «ομόσταυλό» του, αποτελεί ένα δυνατό χαρτί για να εντυπωσιάσεις κάποιον. 

Παράλληλα, λειτουργεί και σαν μια εξαιρετική βάση για ένα σωσρό νόστιμα cocktails.

Pisco Sour

Σε περίπτωση που είσαι λάτρης της λατινοαμερικάνικης κουλτούρας, τότε το εθνικό ποτό της Χιλής και του Περού (ερίζουν και οι δύο χώρες γι' αυτό) είναι η ιδανικότερη επιλογή.

Yλικά: 1 μεζούρα Pisco Demonio de los Andes, 1/2 μεζούρα χυμός λεμονιού, 1 κ.γ. σιρόπι ζάχαρης, 3 σταγόνες bitters, ασπράδι από φρέσκο αυγό.

Εκτέλεση: Όλα τα υλικά μπαίνουν στο σέικερ και ανακατεύονται ζωηρά. Σουρώνεις σε ποτήρι με πάγο και προσθέτεις τα bitters πάνω στον αφρό του.

Painkiller

Κάτι ακόμη πιο εξωτικό από το Pisco Sour, είναι αυτό εδώ το γλυκόπιοτο cocktail με καταγωγή από το Πουέρτο Ρίκο.

Υλικά: 2 1/2 μεζούρες μαύρο ρούμι, 3 μεζούρες χυμός ανανά, 1 μεζούρα χυμός πορτοκαλιού, 1 μεζούρα κρέμα καρύδας, 1 κομμάτι ανανά και 1 πορτοκαλιού για το γαρνίρισμα, τριμμένο μοσχοκάρυδο.

Εκτέλεση: Όλα τα υλικά εκτός από το μοσχοκάρυδο μπαίνουν στο σέικερ με πάγο και ανακινούνται καλά, μέχρι να διαλυθεί η κρέμα καρύδας. Σουρώνεις σε ένα ποτήρι Old Fashioned και γαρνίρεις με μοσχοκάρυδο.