Τελευταία Νέα:

Σύλληψη ημεδαπού για φωτογραφίες και βίντεο με πορνογραφία ανηλίκων

Πλήθος φωτογραφιών και βίντεο που περιείχαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων είχε στην κατοχή του ένας ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας από άντρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.


Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Μαΐου, στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν,  6 σκληροί δίσκοι, 2 κινητά τηλέφωνα (smart phone) και 2 κάρτες μνήμης.

Ο ημεδαπός συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας για εργαστηριακή διερεύνηση.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία, η οποία τον παρέπεμψε σε κύρια ανάκριση.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλα αξιοποίηση στοιχείων του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου κατά της Εκμετάλλευσης Παιδιών που εδρεύει στον Καναδά (National Child Exploitation Coordination Center – N.C.E.C.C.), σύμφωνα με τα οποία χρήστης, εντός της ελληνικής επικράτειας, κατείχε και διακινούσε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα που επακολούθησε και από αλληλογραφία με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας καθώς και μέσων κοινωνικής δικτύωσης προέκυψαν τα στοιχεία της ταυτότητας του ημεδαπού και η διεύθυνση κατοικίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια