Μάθε που ψηφίζεις - Ανοιξε η "πλατφόρμα" του υπουργείου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μάθε που ψηφίζεις - Ανοιξε η "πλατφόρμα" του υπουργείου

Eχει ανοίξει η πλατφόρμα στην οποία οι ψηφοφόροι μπορούν να δουν το εκλογικό τμήμα που θα ψηφίσουν για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 και τις Ευρωεκλογές 2019.

Για πρώτη φορά στις εκλογές 2019 που θα γίνουν στις 26 Μαΐου θα εφαρμοστούν κάποιες αλλαγές στη διαδικασία. Ωστόσο, λόγω των πολλαπλών καλπών και για να υπάρξει η καλύτερη δυνατή οργάνωση το υπουργείο Εσωτερικών προχωρά σε διάφορες αλλαγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων, που μπορεί να προσεγγίζει και το 30%, ενδέχεται να αλλάξει σχολείο από αυτό που συνήθιζε να ψηφίζει. Οπότε είναι σημαντικό όλοι οι ψηφοφόροι, με το που ανοίξει η πλατφόρμα τη Δευτέρα, να «τσεκάρουν» σε πιο εκλογικό κέντρο ψηφίζουν για να γλιτώσουν ταλαιπωρία. Αυτό συμβαίνει, γιατί υπάρχουν πολλά εκλογικά κέντρα - σχολεία τα οποία δεν έχουν τον απαιτούμενο χώρο να φιλοξενήσουν τετραπλές κάλπες (δημοτικές, περιφερειακές, ευρωεκλογές και κοινοτικές όπου χρειαστεί).
Επιπλέον, οι πολίτες θα πρέπει να ξέρουν ότι θα ψηφίσουν σε Α' εκλογικό τμήμα και Β' εκλογικό τμήμα καθώς στο ένα τμήμα θα τελεστούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές και στο άλλο οι ευρωεκλογές.