Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας στην αναπαράσταση της Μάχης των Οχυρών στο Ρούπελ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας στην αναπαράσταση της Μάχης των Οχυρών στο Ρούπελ



Στις εκδηλώσεις αναβίωσης της ένδοξης Μάχης των Οχυρών του Ρούπελ στις Σέρρες, παραβρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδηκαι τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Σπυρόπουλο, ο κ. Τζιτζικώστας παρακολούθησε το μοναδικό ταξίδι στο χρόνο και στην Ιστορία, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Σιντικής Σερρών, με τίτλο «Ρούπελ 1941 – Η Αναβίωση».




Μετά την ολοκλήρωση της αναπαράστασης ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε:
«Στον ιστορικό αυτό τόπο φάνηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το μεγαλείο της ψυχής των Ελλήνων, που έδωσαν τη μάχη και τη ζωή τους, για να μείνει η Ελλάδα ελεύθερη. Σήμερα, εμείς οι νέοι Έλληνες αναγκαζόμαστε και οφείλουμε να δώσουμε μια άλλη μάχη. Τη μάχη επιχειρημάτων για τη διατήρηση της ιστορικής αλήθειας. Μια μάχη που πρέπει να τη δώσουμε και εντός και εκτός Ελλάδας. 
Τη μάχη για να καταλάβουν όλοι ότι κάποια πράγματα είναι αδιαπραγμάτευτα. Ότι το όνομα και η ψυχή μας δεν είναι προς διαπραγμάτευση. 
Ως Περιφέρεια θα στηρίζουμε πάντα τους θεσμούς και τις εκδηλώσεις, οι οποίες αναδεικνύουν την ιστορική αλήθεια και τη μοναδικότητα του τόπου μας. 
Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να τιμούμε τη μεγάλη θυσία στο Ρούπελ και ότι δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ όσους έδωσαν τη ζωή τους για μια πατρίδα ελεύθερη, κυρίαρχη και ισχυρή».