Το "ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ και ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ" ανακοίνωσε τους υποψήφιους του συνδυασμού - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Το "ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ και ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ" ανακοίνωσε τους υποψήφιους του συνδυασμού

logothermi-04
Πανέτοιμοι για την μάχη των εκλογών οι υποψήφιοι που απαρτίζουν το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο μας έπειτα και από την επίσημη κατάθεση του συνδυασμού μας στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης την περασμένη Κυριακή.
Στο ψηφοδέλτιο του «Μετώπου Ρήξης και Ανατροπής» συμμετέχουν εργάτες, αγρότες, εργαζόμενοι , άνεργοι, επιστήμονες, μικροεπαγγελματίες και εκπαιδευτικοί  δημότες του  Δήμου Θέρμης. Αγωνιστές των τοπικών κινημάτων με δυνατό παρών στις μάχες του τόπου μας (εγκατάσταση εργοστασίων βιομάζας, προσφυγικό, μεταφορά μαθητών στα σχολεία και άλλα).
Επικεφαλής του συνδυασμού – Υποψήφιος Δήμαρχος
Βλαχομήτρος Δημήτρης : Συνταξιούχος ηλεκτρολόγος εγκαταστάσεων. vlaxomhtros 2Από τη δεκαετία του 1970 με πλούσια δράση και δυναμική συνδικαλιστική παρουσία στις γραμμές της Ναυτεργατικής Συνδικαλιστικής Κίνησης ως ναυτεργάτης ηλεκτρολόγος Εμπορικού ναυτικού υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα των ναυτεργατών. Το 1985 εκλέγεται μέλος της Διοίκησης του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων Εμπορικού Ναυτικού και έπειτα το 1992 εκλέγεται Αντιπρόσωπος στις εκλογές του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Βορείου Ελλάδος στη ΓΣΕΒΕΕ. Έπειτα ιδρύει μαζί με ελεύθερους επαγγελματίες της περιοχής Βασιλικών τον Επαγγελματικό- Εμπορικό Σύλλογο του Δήμου Βασιλικών. Πρόεδρος μέχρι σήμερα της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Σωματείου Συνταξιούχων « Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» το οποίο αριθμεί 1600 μέλη. Με δυνατή δράση και παρουσία σε όλους τους αγώνες της περιοχής (για να μη φύγει το ΙΚΑ από τα Βασιλικά, να μην κλείσει το  Υποθηκοφυλακείο, να μην εγκατασταθούν τα εργοστάσια βιομάζας, για τη μείωση των τιμολογίων της ύδρευσης. Το 2014 μαζί με άλλους συναγωνιστές του δήμου ιδρύουν το δημοτικό σχήμα «Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής» και εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος αναδεικνύοντας και παλεύοντας καθημερινά για τα προβλήματα της  περιοχής του δήμου Θέρμης.
Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βασιλικών
Αλωπούδης Θεοχάρης : αγρότης με δράση στο αγροτικό κίνημα.
Βλαχομήτρου Στέλλα: Διπλωματούχος Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ., Ελεύθερη επαγγελματίας. Μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας. Ενεργή φοιτητική δράση ως μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών Α.Π.Θ. Αγωνιστική παρουσία στο αντιπολεμικό και αντιφασιστικό κίνημα
Δούμπλιος Ξενοφών : Άνεργος, με συμμετοχή στα τοπικά κινήματα της περιοχής για την ανάδειξη των προβλημάτων της.
Μυλωνοπούλου Ζωή: Εργαζόμενη. Μαχητική παρουσία στο κίνημα ενάντια στην εξόρυξη Χρυσού στις Σκουριές (SOS ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ) και στο κίνημα ενάντια στην εγκατάσταση εργοστασίων βιομάζας στη Λακκιά Βασιλικών.
Φερραίος Αλέξης: Φοιτητής , μέλος της ΕΑΑΚ με παρουσία στο μαθητικό και φοιτητικό κίνημα
Ψαρράς Χαράλαμπος: αρτεργατης με συμετοχή στα τοπικά κινήματα για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη της περιοχής. Πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών του Δήμου Βασιλικών.
Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Θέρμης
Αγναντόπουλος Σωτήρης: Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Θέρμη. Σπούδασε στο ιστορικό τμήμα του φιλοσοφικού πανεπιστημίου του Νόβι Σαντ. Ασχολείται επαγγελματικά με τη μετάφραση και είναι ιδιωτικός υπάλληλος. Συμμετέχει δυναμικά στα κοινωνικά – οικολογικά κινήματα της περιοχής και της πόλης μας.
Αρχοντή Βάνα: φοιτήτρια, μέλος της ΕΑΑΚ με συμμετοχή στο γυναικείο κίνημα
Βασιλειάδου Δέσποινα: Γεννημένη το 1968 στη Θεσσαλονίκη και μόνιμος κάτοικος στην επέκταση της Θέρμης από το 2011. Δασκάλα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης (Τριάδι). Συνδικαλίστρια της εκπαιδευτικής παράταξης «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.» και μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του δήμου Θέρμης, διορισμένη από το συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών.
Βλαχομήτρου Βάγια: απόφοιτη του τμήματος Φυσικής στο ΑΠΘ με ενεργή παρουσία στο φοιτητικό κίνημα. 
Μαστρογιαννάκη Μαρτίνα: καθηγήτρια γερμανικής φιλολογίας, εργαζόμενη στην ιδιωτική εκπαίδευση
Μονάκη Ρόζη: απόφοιτη Αρχιτεκτονικής, ηθοποιός
Μούστος Αλέξης: φοιτητής, μέλος της ΕΑΑΚ
Μπας Ααρών Ρίτσαρντ: Ελεύθερος Επαγγελματίας- Αγρότης με δυνατό παρών στις τοπικές πρωτοβουλίες και κινήσεις
Αλέξανδρος Ξενόπουλος: Ελεύθερος Επαγγελματίας 
Παναγιωτίδου Τερζοπούλου Πέπη: φοιτήτρια, μέλος της ΕΑΑΚ , μουσικός
Ταστζόγλου Γρηγόρης: Μεταπτυχιακός φοιτητής του Δ.Π.Θ με ενεργή δράση στο φοιτητικό κίνημα και τις πρωτοβουλίες γειτονιάς.
Ταστζόγλου Δήμος: Εργαζόμενος Μηχανικός, απόφοιτος της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης (2007-2013). Ενεργό μέλος του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης (2007-2013). Μέλος του ΔΣ του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας (2017). Ενεργή και πλούσια συμμετοχή σε αντιφασιστικές και αντιπολεμικές πρωτοβουλίες και κινήσεις.
Τσάταλης Δήμος: φυσικός, εργαζόμενος στην ιδιωτική εκπάιδευση
Τσολάκης Νίκος: φοιτητής, εργαζόμενος στον επισιτισμό, μέλος της εργατικής συσπείρωσης ΛΑΝΤΖΑ
Χάλασα Ράμζι: Ιδιωτικός υπάλληλος, με πλούσια δράση στο αντιφασιστικό και λαϊκό κίνημα
Ψαλλίδας Δημήτρης: απόφοιτος Φυσικού ΑΠΘ
Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μίκρας
Δίγκα Νικολέττα: Ερευνήτρια – Βιολόγος, Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών. Ενεργή συμμετοχή στο φοιτητικό και αντιπολεμικό κίνημα.
Μπάρα Μαρία: Συνταξιούχος.
Νασιουτζίκης Χρήστος : μεταπτυχιακός φοιτητής, προγραμματιστής
Παρασκευόπουλος Γιώργος: Εκπαιδευτικός , Δάσκαλος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Με αγωνιστική δράση στα τοπικά κινήματα αλλά και στο χώρο της εκπαίδευσης.
Πλουμής Ανδρέας: Οικονομολόγος–Λογιστής, πρ. πρόεδρος Δ.Σ. σωματείου εργαζομένων Αγροτικού Συνεταιρισμού Ορμύλιας, μέλος Δ.Σ. περιβαλλοντικής κίνησης «Κρουσίδα Γη».
Ροζάνα Υρώ: αρχιτέκτονας
Τάταλας Πέτρος: εργαζόμενος στον τουρισμό, μέλος της εργατικής συσπείρωσης ΛΑΝΤΖΑ
Τσαπρούνη Ευαγγελία: ιδιωτική υπάλληλος
Τσιβελεκίδης Θεόδωρος: εκπαιδευτικός, απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας πανεπιστημίου Ιωαννίνων.Μέλος της Συγκλήτου πανεπιστημίου Ιωαννίνων ως εκπρόσωπος φοιτητών 1996-1998.Μέλος του Δ.Σ του συλλόγου φοιτητών ιστορικού αρχαιολογικου πανεπιστημίου Ιωαννίνων 1995-1998. Μέλος της πρωτοβουλίας πολιτών Τριλόφου ενάντια στα χαράτσια.Πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου νηπιαγωγείου Τριλόφου 2013. Συμμετοχή σε αντικαπιταλιστικές αντιφασιστικές πρωτοβουλίες.
Τσολογιάννης Μάρκος: φοιτητής
Φίλιου Ρένα: δασκάλα με ενεργή συμμετοχή στο εκπαιδευτικό κίνημα και τις τοπικές κινήσεις.
Το ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΛΕΙ τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, τη νεολαία, τους αγρότες, και τους επαγγελματίες του δήμου Θέρμης σε κοινό αγώνα για:
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΡΑ για ένα δήμο ο οποίος να ανήκει στους δημότες και τούς κατοίκους του
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του Καλλικράτη και του Κλεισθένη. Γενναία επιχορήγηση του δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό! Διαγραφή του χρέους -έξω από την ΕΕ
ΑΥΞΗΜΕΝΗ φορολόγηση στις μεγάλες επιχειρήσεις αεροδρόμια, ξενοδοχεία, καζίνο κλπ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ των υπηρεσιών, καμία ιδιωτικοποίηση.
ΔΗΜΟΣΙΑ δωρεάν περίθαλψη και παιδεία για όλους. Ενίσχυση του κέντρου υγείας σε γιατρούς, νοσηλευτές, ιατροφαρμακευτικό υλικό, πολυιατρεια στα χωριά.
ΔΗΜΟΣΙΑ σχολική στέγη, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, με δωρεάν τροφεία και δίδακτρα στο πολιτισμό, επιχορήγηση των συλλόγων. Μονιμοποίηση των εργαζομένων.
ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ σχέδιο στη Δημοτική ενότητα Βασιλικών.
ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΑΝΤΥΠΥΡΙΚΑ έργα. Καθαρισμός όλων των ρεμάτων ,γέφυρες στον ΑΝΘΕΜΟΥΝΤΑ
ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ σε όλες τις κοινότητες, άμεσα εγκατάσταση του βιολογικού στη Θέρμη.
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ποιοτικές συγκοινωνίες, τακτικά δρομολόγια, σκέπαστρα σε στάσεις, δωρεάν δημόσια μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία. ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ όλων των δρομολογίων στη Θέρμη.
ΠΑΡΑΓΩΓΗ φτηνών και ποιοτικών τροφίμων για το λαό .Αξιοπρεπές εισόδημα για τους αγρότες. Παραγωγικοί συνεταιρισμοί, ενταγμένοι σε δημόσιο φορέα, σε σύγκρουση με τις αντιδραστικές αναθεωρήσεις της κοινής αγροτικής πολιτικής της Ε.Ε. Η δημοτική γη να παραχωρείται σε ανέργους, ακτήμονες, συνεταιρισμένους  αγρότες. Δωρεάν γη ,παροχή ρεύματος και νερού στους κτηνοτρόφους.
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ του περιβάλλοντος, όχι ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ στον Άγιο Αντώνιο
Να μην λειτουργήσουν τα λατομεία στο Λιβάδι ,να σταματήσει η λειτουργία των λατομείων στους Ταγαράδες.
ΟΧΙ στους ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ λαϊκής κατοικίας ,κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα νερό και θέρμανση. Διαγραφή των χρεών σε τράπεζες δήμους και κράτος της λαϊκής οικογενείας
ΜΟΝΙΜΗ δουλειά για όλους. Προσλήψεις . Αυξήσεις, επιστροφή όλων των περικοπών σε εργαζόμενους και συνταξιούχους
Να σταματήσουν οι πόλεμοι, να ανοίξουν τα σύνορα, ελευθερία  κίνησης των προσφύγων. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης
ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ, διαπλάτυνση των εθνικών οδών Λακκιά -Γαλατιστα, Νέο Ρυσιο Σουρωτή Μονοπηγαδο,Μηδέν Τρίλοφος Καρδία. Άμεσα μέτρα ασφαλείας στη οδό Α.Κουγιαμη στην επέκταση της Θέρμης.
ΔΙΝΟΥΜΕ από κοινού τη μάχη και συντονισμένα με σωματεία, συλλόγους, επιτροπές αγώνα στις γειτονιές για τη συντριβή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης και της Ε.Ε.
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ,  ΠΙΣΤΟ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ .
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΗΣ. ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – Ε.Ε.
ΜΑΖΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ «ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ».