Δικαστικοί αντιπρόσωποι σε μαύρη λίστα -στα όρια της ποινικής διαδικασίας! Εξαφανισμένοι σάκοι με ψήφους ! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Δικαστικοί αντιπρόσωποι σε μαύρη λίστα -στα όρια της ποινικής διαδικασίας! Εξαφανισμένοι σάκοι με ψήφους !




Αλαλούμ με εξαφανισμένους σάκους με ψήφους – Υποψίες και για νοθεία? στη Κρήτη.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ της διαδικασίας παράδοσης του εκλογικού υλικού στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου.
Πλέον στο στόχαστρο, σύμφωνα με το  cretalive.gr, βρίσκονται οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στους οποίους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αποδίδεται η ευθύνη των … εξαφανισμένων σάκων και της δραματικής καθυστέρησης στην εξαγωγή των αποτελεσμάτων. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες ως αργά το μεσημέρι αγνοούνταν ακόμα η τύχη … 20 εκλογικών σάκων.
Σε μια περίπτωση η δικαστική αντιπρόσωπος μετά την εξαντλητική νύχτα της καταμέτρησης έφυγε «καρφί» για …στιγμές χαλάρωσης και αναψυχής στα Χανιά παίρνοντας μαζί της τον σάκο, υποσχόμενη δε να τον επιστρέψει ακέραιο μετά τις διακοπές της !
Σε μια άλλη περίπτωση η δικαστική αντιπρόσωπος αποφάσισε να αφήσει τον σάκο της στο Πολύκεντρο Νεολαίας και να πάρει τον δρόμο για την Κύπρο "νίπτοντας τας χείρας της" για την τύχη του σάκου καθώς όπως η ίδια ανέφερε δεν ήξερε που αλλού να τον παραδώσει !
Σε πολλές περιπτώσεις ωστόσο δικαστικοί αντιπρόσωποι έφτασαν κυριολεκτικά κλαίγοντας στο Πρωτοδικείο ζητώντας σε κατάσταση απελπισίας βοήθεια από το δικηγορικό σύλλογο Ηρακλείου καθώς δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την διαδικασία της καταμέτρησης.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αρκετοί ήταν εκείνοι που εγκατέλειψαν τη … μάχη της καταμέτρησης είτε λόγο απειρίας είναι λόγο εξάντλησης και για αυτό το λόγο δεν παρέδωσαν τους εκλογικούς τους σάκους. Πάντως με το … μπάχαλο που επικρατεί αναφορικά με το θέμα δημιουργούνται σαφείς υπόνοιες μήπως υπάρχει σκοπιμότητα αλλοίωσης κάποιων αποτελεσμάτων.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αν και υπάρχει έντονη ενόχληση για το πανδαιμόνιο που έχει δημιουργηθεί για την ώρα δεν υπάρχει η διάθεση να κινηθεί ποινική διαδικασία σε βάρος των δικαστικών αντιπροσώπων που … ξεπέρασαν τα όρια.
Πάντως, το σίγουρο είναι ότι αυτοί οι δικαστικοί αντιπρόσωποι δεν θα κληθούν στις επόμενες εκλογές καθώς έχουν καταγραφεί στη λίστα των ανεπιθύμητων! Η Έφορος πάντως έφυγε, ενώ αναμένεται να επιστρέψει την ερχόμενη εβδομάδα.

ΠΗΓΗ