Ο υποψήφιος δήμαρχος Θέρμης Φάνης Καρκατζούνης απαντά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θέρμης Φάνης Καρκατζούνης απαντά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για Φάνης Καρκατζούνης

ο ΑΠΕ-ΜΠΕ (Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων) διοργάνωσε παράλληλες συνεντεύξεις δημάρχων. Από αυτήν με τους υποψηφίους δημάρχους της Θέρμης, παραθέτουμε την παρέμβαση του υπ. Δήμαρχου της "Λαϊκής Συσπείρωσης", Φάνη Καρκατζούνη:

         1.  Ποια είναι τα άμεσα σχέδιά σας εφόσον εκλεγείτε δήμαρχος;

Δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης σημαίνει διοίκηση αποφασισμένη να μπει μπροστά και μαζί με τους δημότες να διεκδικήσει πρώτα από όλα τη χρηματοδότηση που μας ανήκει , που θα βάλει μπροστά τις λαϊκές ανάγκες σε υπηρεσίες και υποδομές και θα ανακουφίσει το λαϊκό κόσμο που υποφέρει καταργώντας τα τροφεία στους παιδικούς ( άμεσα για όσους δε δικαιούνται ΕΣΠΑ), μειώνοντας τα δίδακτρα στο πολιτιστικό, επιχορηγώντας τους αθλητικούς συλλόγους για να μη βάζουν οι γονείς το χέρι στην τσέπη, μειώνοντας τα δημοτικά τέλη για τους πολλούς και αυξάνοντάς τα για τις μεγάλες μονάδες.

2. Ποια είναι τα έργα που θα προωθήσετε κατά προτεραιότητα στον τομέα των υποδομών (οδοποιία, αποχέτευση, σχολική στέγη).

Μέσα από αγωνιστικό διεκδικητικό  δρόμο (κόσμος μαζικά με τους φορείς να διεκδικεί οργανωμένα) θα  προτάξουμε  τα έργα σχολικής στέγης καθώς λείπουν 9 σχολικά κτίρια, έργα αντισεισμικού ελέγχου και προστασίας πρώτα των σχολείων και συνολικά των δημόσιων κτιρίων, έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, αντιπυρικής προστασίας, άμεση ολοκλήρωση της συντήρησης και ανανέωσης των παιδικών χαρών καθώς και των έργων αποχέτευσης  σε όλους τους οικισμούς, ανανέωση του δικτύου ύδρευσης σε κάποιους οικισμούς, πεζοδρόμια, οδικό δίκτυο, φωτισμός  σε πολλούς οικισμούς , 2 κλειστά γυμναστήρια σε Ραιδεστό, Τρίλοφο – Πλαγιάρι, έργα υποδομής και οδικής ασφάλειας στην επέκταση της Θέρμης.

3. Λόγω της μεγάλης έκτασης του δήμου και γενικά της ιδιομορφίας των περιφερειακών δήμων προκύπτουν αυξημένες ανάγκες σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις των μαθητών και των μαθητριών από και προς τις σχολικές τους μονάδες. Προτίθεστε να αναλάβετε κάποια πρωτοβουλία για τη διευκόλυνση του πληθυσμού;

Ο υποψήφιος Δήμαρχος και αρκετοί υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, ως μέλη του ΔΣ της Ένωσης Γονέων πρωτοστατήσαμε όλα αυτά τα χρόνια στους αγώνες των γονιών και των μαθητών για να λυθούν τα τεράστια προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών. 
Όσο η μεταφορά θα γίνεται με το συγκεκριμένο νόμο που προβλέπει ότι οι μαθητές μπορούν να περπατούν 5 χιλιόμετρα ανάμεσα στα χωριά για να πάνε στο σχολείο, όσο η μεταφορά θα γίνεται από τουριστικά γραφεία που επιδιώκουν το κέρδος, όσο η μεταφορά θα μπαίνει στο ζύγι του κόστους, θα έχουμε ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ. 
Αίτημά μας να γίνει ενιαίος δημόσιος φορέας που θα εκτελεί μόνιμα τη μεταφορά των μαθητών και για τις εκδρομές, που σήμερα τις χρυσοπληρώνουν οι γονείς! Σε αυτό το δρόμο θα κινηθούμε ως διοίκηση. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ