Σύσκεψη για το 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Αιγοπρόβειου Κρέατος και Τοπικών Προϊόντων στα Βασιλικά - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σύσκεψη για το 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Αιγοπρόβειου Κρέατος και Τοπικών Προϊόντων στα Βασιλικά

Με αντικείμενο την οριστικοποίηση των λεπτομερειών για τη διεξαγωγή του 1ου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Αιγοπρόβειου Κρέατος και Τοπικών Προϊόντων που θα διεξαχθεί στα Βασιλικά, πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί σήμερα Πέμπτη 30 Μαΐου, σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Θέρμης κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης , που αποτέλεσε και την δεύτερη συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων,αποφασίστηκε μεταξύ άλλων ο χώρος διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ να είναι το προαύλιο του Κλειστού Γυμναστηρίου Βασιλικών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: ο κ. Στυλιανός Δίγκας, Executive chef και Πρόεδρος της λέσχης αρχιμαγείρων ελληνικής γαστρονομίας, η κ.Σοφία Ουργατζιδου chef και υπεύθυνη Θεσσαλονίκης της λέσχης αρχιμαγείρων ελληνικής γαστρονομίας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών κ. Στέλιος Βογιατζής, η Τοπική Σύμβουλος Βασιλικών κ. Όλγα Γιαννιού και ο Συνεργάτης του Δημάρχου Θέρμης κ. Αθανάσιος Σαρακίνος.

Στόχος του Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ είναι να αποτελέσει στο μέλλον έναν επιτυχημένο θεσμό για το Δήμο και την Κοινότητα των Βασιλικών, αλλά και οι εκατοντάδες Έλληνες και Ευρωπαίοι επισκέπτες που αναμένεται να λάβουν μέρος σε αυτό, να θαυμάσουν την υπέροχη φυσική ομορφιά της περιοχής και να γευτούν το μοναδικής ποιότητας ντόπιο κρέας, αλλά σειρά άλλων τοπικών προϊόντων που παράγονται στην περιοχή.
Τη γαστρονομική επιμέλεια του Φεστιβάλ, θα φροντίσουν τα μέλη της Λέσχης Ελληνικής Γαστρονομίας.

Το 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Αιγοπρόβειου Κρέατος και Τοπικών Προϊόντων Βασιλικών είναι πια γεγονός και θα διεξαχθεί το Σεπτέμβριο 2019 υπό την αιγίδα του Δήμου Θέρμης και άλλων Δημόσιων Φορέων.