O "νέος" κόμβος Θέρμης και ο άγνωστος... ΚΟΚ. - Αναδημοσίευση από τη σελίδα μας στο Facbook - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

O "νέος" κόμβος Θέρμης και ο άγνωστος... ΚΟΚ. - Αναδημοσίευση από τη σελίδα μας στο Facbook

Στις 15 Ιουλίου 2016 δημοσιεύσαμε στη σελίδα μας στο Facebook το παρακάτω άρθρο το οποίο κρίναμε σωστό να μεταφέρουμε και στην επίσημη πλέον ιστοσελίδα μας, μιας που από τότε δεν άλλαξε τίποτε περισσότερο από τον αριθμό των οχημάτων που συμμετείχαν σε συγκρούσεις στον κόμβο Θέρμης:

Τρίτωσαν εχθές (σ.σ. την 14/7/2016) οι συγκρούσεις στον νέο κόμβο Θέρμης που δόθηκε σε κυκλοφορία προ μερικών εβδομάδων.

Αν συνυπολογίσουμε και αυτές που αποφεύχθηκαν στο παρά πέντε, μπορούμε να κάνουμε λόγο για ένα ακόμη σημείο του τοπικού οδικού μας δικτύου, όπου ενώ είναι σωστά σηματοδοτημένο η άγνοια του Κ.Ο.Κ. βάζει σε κίνδυνο όχι μόνο αυτούς που δεν τον γνωρίζουν, αλλά και αυτούς που τυχαίνει να βρίσκονται πολύ κοντά στους προηγούμενους...

Οπως μπορεί να παρατηρήσει κάποιος διερχόμενος το σημείο, στις εισόδους του κόμβου έχουν τοποθετηθεί πινακίδες ανάποδου κίτρινου τρίγωνου με κόκκινο περίγραμμα (P-1 Yπoχρεωτική παραχώρηση προτεραιότητας). H πινακίδα αυτή σημαίνει ότι στoν κόμβo πρo τoυ oπoίoυ τoπoθετείται, oι oδηγoί ΠΡΕΠΕΙ να παραχωρούν την προτεραιότητα στα οχήματα, τα oπoία κινούνται στην άλλη oδό (στη περίπτωσή μας, εντός του κόμβου)

Αποτέλεσμα εικόνας για κυκλικος κομβος κοκ παραχωρηση προτεραιοτητας
Δυστυχώς όμως, πολλοί οδηγοί το αγνοούν, θεωρώντας ότι για να δώσουν προτεραιότητα σ'αυτούς που κινούνται εντός του κόμβου θα έπρεπε να έχει πινακίδα P-2 STOP (Υποχρεωτική διακοπή πορείας).

Ετσι, συμβαίνουν συχνά περιστατικά σαν κι αυτό που έλαβε χώρα εχθές, όπου ο οδηγός που κατέβηκε από τη γέφυρα με σκοπό να πάει προς Νεα Ραιδεστό σταμάτησε για να δώσει προτεραιότητα σε όχημα που βρισκόταν μέσα στον κόμβο, αλλά ο οδηγός που τον ακολουθούσε νόμισε ότι δε θα σταματήσει γιατί δεν έβλεπε να υπάρχει πινακίδα STOP με αποτέλεσμα τη σύγκρουση.

Το τραγελαφικό ήταν, ότι αφού κατέβηκαν από τα οχήματά τους και οι δύο οδηγοί για να ελέγξουν τις ζημιές συνέχισαν να αμφιβάλλουν για το ποιος τελικά έχει προτεραιότητα και αφού επικοινώνησαν με την Τμήμα Τροχαίας Θέρμης και ενημερώθηκαν, ζήτησαν να αλλάξουν οι πινακίδες σε STOP "για να είναι πιο κατανοητές" πράγμα που φυσικά δε γίνεται καθότι δεν είναι η Τροχαία αρμόδια για το είδος των οδικών σημάνσεων.

Αρχική μας δημοσίευση: εδω
Ευχαριστούμε τον κ.Αρβανιτίδη Ν. για την παραχώρηση της πανοραμικής φωτογραφίας.