Εθελοντικός καθαρισμός του περιβάλλοντα χώρου και δενδροφύτευση στην Καρδία - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Εθελοντικός καθαρισμός του περιβάλλοντα χώρου και δενδροφύτευση στην Καρδία

Πολίτες διαφορετικών ηλικιών στο χωριό της Καρδίας συγκεντρώνονται προς έναν κοινό σκοπό. Να κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να βλέπουν τον τόπο τους καθαρό και να συνεισφέρουν όσο μπορούν για το κοινό καλό αφιερώνοντας τον προσωπικό τους χρόνο, κοπιάζοντας και αναλαμβάνοντας την ευθύνη που ο κάθε πολίτης έχει να φροντίζει τον τόπο του. 
Έτσι την προηγούμενη Κυριακή διοργάνωσαν μία δράση και καθάρισαν το παρκάκι στην Καρδία και φύτεψαν 40 πικροδάφνες στο δρόμο πίσω από τον Μασούτη και στο δρόμο προς το κάτω φαρμακείο. 

Ενδεικτική είναι η δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των εθελοντών την οποία σας την παραθέτουμε : 

"Χθες ήταν μια ξεχωριστή μέρα για τους Εθελοντές Καρδίας. Και αυτό γιατί εκτός από τους ΄΄γνωστούς΄΄ εθελοντές ήρθαν στην ομάδα και καινούριοι. 

Το σημαντικότερο όλων όμως, δεν ήταν αυτό, αλλά ότι η προσέλευση αυτή αφορούσε νέα παιδιά. Παιδιά από μια γενιά την οποία χαρακτηρίζουν πολλοί ως ανεύθυνη, ως αδιάφορη και τεμπέλα. Παιδιά που αντί να κοιμούνται ή να πίνουν καφέ, καθώς ήταν Κυριακή πρωί η συνάντηση, επέλεξαν να είναι ανάμεσά μας, να φυτεύουν, να μαζεύουν σκουπίδια και να ομορφαίνουν την παρέα με τη ζωντάνια που διακρίνει την ηλικία τους και με τα πειράγματα τους. 

Αυτό που σκέφτηκα όταν τα είδα είναι ότι αυτά τα παιδιά, δεν θα μεγαλώσουν και θα σχολιάζουν απλώς το πόσο ανεπαρκής είναι ο Δήμος, η χώρα, το αφεντικό τους ή ακόμη και ο σύντροφός τους. 

Αυτά τα παιδιά θα παίρνουν αποφάσεις και θα δρουν".