Σε μια κατάμεστη αίθουσα και παρουσία πλήθους κόσμου, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεόδωρος Παπαδόπουλος με τη "Δημοκρατική Ενότητα", Άννα Τσιφτελίδου με την "Παρέμβαση Πολιτών", Θεοφάνης Καρκατζούνης με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" και Βλαχομήτρος Δημήτρης με το "Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής" κλήθηκαν να απαντήσουν, μέσα σε πέντε λεπτά έκαστος, σε καίριας σημασίας ερωτήματα για το μέλλον του τόπου τους, όπως τέθηκαν από τη δημοσιογράφο της "ΜτΚ" , makthes.gr και συντονίστρια του debate, Φανή Σοβιτσλή.
Τα ερωτήματα
Οι τέσσερις υποψήφιοι τοποθετήθηκαν σε τρεις διαφορετικές ερωτήσεις που αφορούν: 
Τις απαιτούμενες υποδομές (Ύδρευση, αποχέτευση και οδοποιία – Αστική και Αγροτική) που θα πρέπει να γίνουν επιπλέον στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Θέρμης για την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Την Κοινωνική Πολιτική: (Παιδικοί Σταθμοί, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ μΕα, ΚΑΠΗ, Πολιτισμός και Αθλητισμός) και Τη Σχολική Στέγη, ένα μείζον ζήτημα που απασχολεί τη συγκεκριμένη περιοχή, και τα απαιτούμενα έργα τα οποία πρέπει να δρομολογηθούν για την κάλυψη των αναγκών.
Οι τέσσερις επικεφαλής των παρατάξεων μετά την ολοκλήρωση του debate έδωσαν το στίγμα της υποψηφιότητάς τους και παρουσίασαν συνοπτικά τα βασικά σημεία του προγράμματός τους.
Πρόκειται για το δεύτερο debate που ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Το πρώτο είχε πραγματοποιηθεί στον δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης στο «Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο Αμπελοκήπων».

Ο κύκλος των ενημερωτικών εκδηλώσεων και ο διάλογος για τα μείζονα ζητήματα θα συνεχιστεί και σε άλλους δήμους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

debate-thermi-upopsifioi-panel.jpg
Στόχος της πρωτοβουλίας που ανέλαβαν η «ΜτΚ» και ο ιστότοπος makthes.gr είναι να διεξαχθεί ένας ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος για τα ζητήματα τα οποία ταλανίζουν τους δήμους της Θεσσαλονίκης, πέρα και έξω από στείρες κομματικές και προσωπικές αντιπαραθέσεις.debate-thermi-kosmos-mono.jpg

Όλο το debate: