Νέα μέτρα «ελευθερίας» για εμβολιασμένους - Τι θα ισχύει για «κόκκινες» περιοχές και κλειστούς χώρους - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Νέα μέτρα «ελευθερίας» για εμβολιασμένους - Τι θα ισχύει για «κόκκινες» περιοχές και κλειστούς χώρους


Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την ανακοίνωση των νέων μέτρων που έχουν να κάνουν με την παροχή μεγαλύτερων ελευθεριών στους εμβολιασμένους.

Το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί να στείλει ένα πιο καθαρό μήνυμα προς την κοινωνία, κάνοντας σαφή το διαχωρισμό μεταξύ των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων. Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πειστούν ακόμα περισσότεροι να συμμετάσχουν στην επιχείρηση «Ελευθερία».

Παρότι οριστικές αποφάσεις δεν υπάρχουν ακόμα δύο φαίνεται να είναι από τα βασικά μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι.

- Οι πλήρως εμβολιασμένοι να μπορούν να απολαμβάνουν μουσική στην εστίαση και στις χαρακτηρισμένες ως «κόκκινες περιοχές», κάτι που δεν συνέβαινε ως τώρα. Με το μέτρο αυτό οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να απολαμβάνουν το χορό, ο οποίος μέχρι σήμερα είναι "απαγορευμένος".

- Οι πλήρως εμβολιασμένοι θα μπορούν σε κλειστούς χώρους εστίασης να κάθονται όρθιοι, κάτι που επίσης σήμερα απαγορεύεται αφού όλοι θα πρέπει να βρίσκονται γύρω από ένα τραπέζι.

Ουσιαστικά οι εμβολιασμένοι θα έχουν πλήρη ελευθερία κινήσεων και κανέναν περιορισμό, ενώ στα σενάρια που βρίσκονται υπό συζήτηση είναι αν θα υπάρξει η δυνατότητα να μπορούν κυκλοφορούν στις ώρες που ισχύει το απαγορευτικό κυκλοφορίας στις περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί υψηλού επιδημιολογικού φορτίου και έχουν βαφτεί «κόκκινες».

Στα μέτρα που προσανατολίζεται η κυβέρνηση αναφέρθηκε και ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης, ο οποίος μιλώντας στο Open γνωστοποίησε ότι τις επόμενες μέρες η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε συνεννόηση με την Επιτροπή Ειδικών θα αξιολογήσουν όλα τα δεδομένα, ενώ θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις για θέματα δημόσιας υγείας και διαχείρισης της πανδημίας σε σχέση με την πλήρη αποκατάσταση των δικαιωμάτων των εμβολιασμένων πολιτών, αλλά και των μέτρων που πρέπει να υπάρχουν για να προστατευθούν οι πολίτες που δεν εμβολιάζονται.