Έριχναν απόβλητα σε κανάλι που καταλήγει στις πηγές που παίρνει νερό η Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ) - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Έριχναν απόβλητα σε κανάλι που καταλήγει στις πηγές που παίρνει νερό η Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)


Δικογραφία σχηματίστηκε από τη αστυνομία σε βάρος τριών ανδρών, οι οποίοι φέρεται να είναι οι υπαίτιοι για περιβαλλοντική ρύπανση που είχε ως αποτέλεσμα την κακή ποιότητα του νερού στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για 50χρονο, νόμιμο εκπρόσωπο εταιρείας παραγωγής βιοαερίου, τον 45χρονο υπεύθυνο λειτουργίας και συντήρησης αυτής και έναν 36χρονο οδηγό Ι.Χ.Φ. βυτιοφόρου.

Μετά από έρευνες της ΕΛ.ΑΣ, με τη συνδρομή κλιμακίου του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σχετικά με περιστατικό επιδείνωσης της ποιότητας του εισερχόμενου νερού από τον ποταμό Αλιάκμονα προς την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης της Ε.Υ.Α.Θ. διαπιστώθηκε ότι την 30/07/2019 ο 36χρονος πρόεβη στην εκκένωση μεγάλων ποσοτήτων υγρών αποβλήτων σε αρδευτικό κανάλι, αντί για αγροτικές εκτάσεις όπως προορίζονταν.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα υγρά απόβλητα να καταλήξουν στον αγωγό προσαγωγής του νερού από τον Αλιάκμονα προς την Ε.Ε.Ν.Θ., απ’ όπου υδροδοτείται η πόλη της Θεσσαλονίκης με πιθανότητα πρόκλησης κινδύνου για την υγεία των ανθρώπων και της υδροδότησης της πόλης. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.